Ezeli rekabet, ebedi tartışma: Derbiye giden yolda

Dünya’nın beşinci büyük derbisi olarak görülen iki güzide kulübün karşılaşması saha dışında başladı.
Fenerbahçe’nin hukuktan sorumlu Yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin ezeli rakibi Galatasaray futbol takımını hedef alan açıklamalar yaptı.

Bugün, aleni bir şekilde birçok hukuksuzluğun arka arkaya yaşanmasına rağmen adaletin bu kadar çaresiz kaldığı bir durum, Türk futbol tarihinde daha önce yaşanmamıştır.

Türk futbolu: Hem sahada hem de saha dışında kazanmak için her yolu mübah görüp hak ve hukuk tanımayan, Adil rekabeti çiğneyerek kendisine haksız bir şekilde maddi ve sportif açıdan avantaj sağlayan, Başrolde olduğu skandalları çeşitli kılıflarla örterken hukuki, ahlaki ve etik değerleri çiğneyen, Bunu fütursuzca yaparken tüm skandallarını örtbas etmek için rakiplerini haksızca hedef gösteren, özetle ve en net şekilde süreklilik arz eden hukuk ve adalet tanımaz bir yaklaşımla karşı karşıyadır. Bazı oyuncularının maaşlarını düşük gösterip, harcama limitlerinin dışında bırakarak haksız rekabet yaratmak, devletimizin vergi kaybına yol açmıyor mu? İllegal bir bahis şirketinin reklamını üstü kapalı bir şekilde formaya koymak, ülkemizin kanunlarını hiçe saymak değil midir?

Divan kurulunda bu konuya ilişkin önemli ifadeler kullanan Özbek ise;
Kulübümüz 40'tan fazla sponsorlukla sözleşme imzalamış olup, iş birliği yapmaktadır. Bu sözleşmelerin hepsi kulübümüzün çıkarlarını korumak üzere imzalanmış, özel sözleşmelerdir. Sponsorluk sözleşmesine aykırı herhangi bir tanıtım ya da davranış sözleşmenin tek taraflı feshedilmesi anlamına gelir. Birçoğunuzun takip ettiği gibi, dün akşam itibarıyla yeni sponsorumuzla yaptığımız anlaşmayı askıya aldık. Elimizde netleşen bir bilgi, belge olmamasına rağmen bu kararı aldık.

Karaborsa bilet iddiaları “Son dönemde haksız şekilde eleştirildik, bu süreç yargıya intikal etti. Bir suçlu varsa, babamın oğlu bile olsa cezasız kalmayacak.

Sarı lacivertliler ise, Galatasaray maçı öncesi resmi olmayan satış kanalları üzerinden yüksek rakamlarla ilan vererek kendi kombine koltuğunu 3. kişilere veren kişilerin kombinelerini iptal edildiğini açıkladı.
Sayın Başkan Dursun Özbek Fenerbahçe derbisine atanan hakem Atilla Karaoğlan hakkında geçen sene Trabzonspor maçından sonra konuştuğunu belirterek, "Sezonun belki de en kritik maçına yine aynı hakemi veriyorlar. Başka hakem bulamadınız mı sayın MHK?" dedi.

Hakem konusu ile ilgili değerlendirme yaparsak. Çoğu futbol severe göre bu maçı kaldırabilecek bir hakemimiz var mı? Açıklamalar geleneksel anomi. Hakemler olmasa bizim futbol sanki uçacak. Hakem ihalesi en kolay durum. Her koşulda ihale hakemde kalacak.

Saha içi futbolcuların davranışları, saha dışı yönetici davranışları ile ilgili yapılacak yorumlar ise gündem dahi olmayacak. Geçen sezon Kadıköy’de oynanan maçta milyon euroluk oyuncular maçı isabetli şut dahi atmadan bitirmişti. Seyrantepe ‘de oynanan karşılaşma da ise seyircinin gerilime muhtaç kaldığı bir karşılaşma olmuştu. Son yıllara bakıldığında oynanan karşılaşmaların saha içi heyecanı en alt seviyede. Fenerbahçe Mourinho yönetiminde kontrollü oyun oynuyor. José kazanmak için bu futbolu tercih ediyor. Galatasaray son iki maçına bakıldığında iştahlı oyun peşinde.5li savunma yapmaya çalışan iki rakibine 8 gol attı, attığından fazlasını da kaçırdı. Orta sahalar maçın baskın karakteri biçiminde karşımıza çıkabilir. İki teknik direktör için sabır kelimesi cumartesi akşamı en belirgin durum olacaktır. Önce savunmamızı iyi yapalım, hücum nasılsa gelir.

Sonuç olarak iki takım da biz Galatasaray’ız, Fenerbahçe’yiz hakeme bakmadan çıkar oynarız diyemiyor muyum? 100 milyon euroluk Osimhen, 80 milyonluk Maxim,20 milyonluk Ambrabat.
Saha içini bu oyunculara bırakalım. Güzel zevkli maç izleyelim. Sadece futbolcuların konuşacağı derbi olsun mümkün müdür?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum