Ekşiyen futbol, eski tadına döner mi?

Çoğu futbol severe göre Mehmet Büyükekşi ve ekibi 25 aylık görevi boyunca başarısız bir dönem geçirdi.

Ancak eski başkan Mehmet Büyükekşi son açıklamasında “Öyle inanıyorum ki, bu özverili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak iz bıraktık. 25 aylık süre zarfında ülke futboluna en iyi şekilde hizmet edebilmek için şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizle yoğun bir mesai harcadık. Milli takımlarımızı ve kulüplerimizi başarıya taşımak için görevlerimizi layıkınla yerine getirmeye çalıştık”.

150’ye yakın başkan ve delegenin değişmesi için imza verdiği bir başkan kulislere göre iktidarın bazı yöneticilerini dahi arkasına alıp seçimi kaybediyor ise nasıl kendini başarılı sayabilir!

Kendisi görevdeyken hakemi maç esnasında yumruklanan, Süper kupa finali organizasyonunu yapamayan, bir kaç stad harici gittiği heryerde tepkiler gören bir insan nasıl kendini başarılı görür!

Görev yaptığı süre boyunca yine kulislerde çıkan haberlere göre hakemleri kendi belirleyip bazı maçlarda yapılan hatalardan dolayı bir çok hakemi dinlendiren cezalar kesen, bu konular ile ilgili sorulan sorulara hakemlerle aram çok iyi diye cevaplar veren başkan için kendisinin gördüğü başarı nasıl bir başarıdır.

Yeni Türkiye Futbol Federasyonu başkanı sayın Hacıosmanoğlu ve ekibi bugün 22 Temmuz Pazartesi günü ilk toplantısını yaparak göreve başlayacak.Gündemin ilk konusu yabancı sayısı, alt kulüplere verilen yardımların iyileşmesi ve Montella durumu.Başkan daha önce İtalyan hocanın performansını başarılı bulduğunu belirtmişti.Yapılacak görüşme olayları nereye bağlayacak hep birlikte göreceğiz.

Yabancı oyuncu için düşünce büyük takımların istediği gibi 14 yabancı olabilir.

Sayın Hacıosmanoğlu devrim yaparak seçimi kazandı.Kendisine başarılar dileriz.Ancak işi göründüğü gibi kolay değil kulüp takımları bazında ekşiyen bir düzen vardı ortada bunu eski tadına çevirebilecek mi? bilinmez ama işinin zor olacağı kesin…

YABANCI TRANSFERİNE DOYMAYAN ÜLKE

Yıllardır özellikle büyük takımların sezon önceleri verdiği röpörtajlarda şu sözleri çok duyarız. Alt yapımıza önem vereceğiz bu sezon genç oyuncularımız ile lige devam edeceğiz. Hiç değişmez söylenen sözler. Bir takım ödeyemeyeceği borçları olmasına rağmen her sezon başı sekiz dokuz bazen on transfer neden yapar. Sezon başı ve ortası menagerler için tamamen duygusal , yöneticiler için keyif malzemesi haline gelir.

Çok transfer, çok para harcayarak iyi yönetici olduklarını sanarlar. Harcama limit tabloları açıklanmasını bekleyen komite asıl gerçeği yıllardır çözemedi diğer bir tabirle işine gelmedi.Üç büyükler, diğer takımlar arasındaki eşitsizlik…

Arda Güler sonrası Semih Kılıçsoy, Barış Alper son olarak Mustafa Hekimoğlu hazırlık maçında attığı iki gol ile ilerisi için ümit verdi.Daha fazlaları da olacaktır, Beşiktaş alt yapısı yaklaşık 15 - 20 oyuncudan bahsediyor.Fenerbahçe, Galatasaray içinde sayı bu kadar olmasada bekleyen oyuncu çokluğu var.

Ancak her konuda sabırsız bir ülke olduğumuz için bu gençlere sabrımızda olmuyor. Yerine milyon milyon paralar verip yabancı oyuncu alıyoruz. Sonra bunları geri göndermek için tekrar milyonlar verip sözleşmelerini fesih ediyoruz.Dört büyük takımın geneline baktığımızda 75 den fazla yabancı oyuncusu mevcut ve halen arayışlar devam ediyor.

Kanayan bu yaraya başta Federasyon, ve futbol severler dur demeli.Yabancı sevdamızı artık genç oyuncu sevdamıza dönüştürmemiz gerekmekte.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum