Büyükekşi çiftlik mi bırakmış?

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve geldikten sonra ilk açıklamalarını salı akşamı yaptı. “1. Lig’de yabancının ne işi var. Süper Lig’de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz.”

“Hakemlere de söyledik. Gördüğünü yazmayan bizimle devam etmeyecek…” Okan Buruk’un kullandığı ‘Bu penaltıyı verirsen bir daha maç yönetemezsin ’sözü var. Bakalım bir daha maç alıyor mu görürsünüz” dedi.

Süper Lig’de yabancı hakem gelecek mi? sorusuna “Bizim pırıl pırıl gençlerimiz var. Yabancı hakem ile teknik direktör futbolcu kıyaslaması yapılması doğru değil. Bu işi yerli hakemle çözeceğiz” ifadeleri gelirken Sayın Başkan’ın asıl gündemi Mehmet Büyükekşi yönetiminde yapılan usulsüzlüklerdi. Mali tabloların oynanması ile ilgili 5 milyon lira artıda görünen TFF’nin mali bilançosu 272 milyon TL ekside olduğu ve suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi. Asıl can alıcı nokta ise “Tabloda kalem oynaması yapmışlar, rapor ortaya çıktığı zaman detayları siz de duyarsınız. EURO 2024’te 4 milyon euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Bazı arkadaşlar şampiyona bittikten sonra hala 2-3 gün lüks otellerde kalmış ve ekstra 70 bin euro masraf çıkmış” cümleleri oldu.

Eski Başkan Mehmet Büyükekşi son açıklamasında “Öyle inanıyorum ki, bu özverili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak iz bıraktık. 25 aylık süre zarfında ülke futboluna en iyi şekilde hizmet edebilmek için şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizle yoğun bir mesai harcadık” dedi. Çoğu futbol severe göre, 25 aylık görevi boyunca kaoslar ve başarısız bir başkanlık geçiren Mehmet Büyükekşi konular ile ilgili nasıl açıklama yapacak ya da yoksa her zaman yaptığı gibi kulağının üstüne mi yatacak göreceğiz.

MONTELLA A LIGI’NE ÇIKARIP ISTIFA EDER MI?

Yabancı futbolcu sevdamız vazgeçilemeyen durumumuz oldu. Kadroda 11 değil 22 yabancı oyuncu olsa yok demeyiz. Anlık yeni isteğimiz yabancı hakemler! Yabancının her türlüsünü severiz ilgimizi eksik etmeyiz. Sadece yabancı teknik direktör fobimiz var. Süper lig takımları yanı sıra Milli takımın başında yabancı bir hoca görsek başlıyoruz Vatan Millet Sakarya işlerine.

Montella takımın başına geçtikten sonra ne hedeflendiyse bugüne kadar karşılığını verdi. Avrupa Şampiyonası’na tarihimizde ilk kez grup lideri olarak gittik. Şimdi de hedef, Uluslar Ligi’nde A Ligi’ne çıkmak. Çıkarken eleştirilere bakıldığında forvetsiz oyun olur mu? Olmaya çalışıyor …

Forvet işini ne Montellla ne de kulüplerimiz çözebildi. Üç büyük takımın forvetleri dünyaca ünlü forvetler. Semih ve Cenk takımlarında süre almakta zorlanıyor. Süper Lig geneline baktığımız zaman çoğu takımın forveti yabancı oyuncular üzerine kurulu. İtalyan teknik direktör bunun için farklı yollar deniyor. Barış Alper’den son İzlanda maçında Kerem Aktürkoğlu üzerinden sahte 9 numara çıkarmak için uğraştı. Son maç dört gol atarak bunu gösterdi.

Tek şansı elinde benzer oyuncu grubu olması. Çabuk, birebirlerde etkili 6 tane ofansif oyuncumuz var. Yaratıcı özellikte olan Arda Güler, Kerem ve Kenan sahada olduğu zaman rakip sahaya geçmemiz daha da kolaylaşıyor. Gelişmekte olan bir oyunumuz var. Rakibin hızlı geçişlerine de çözüm bulursak oyun daha da ileriye gidecek.

Ama nedense Montella bizden olmayınca en ufak oyuncu değişikliği hatası dahi zirve yapıyor. Eski zamanlara bakarsak çok methettiğimiz Türk antrenörleri; Şenol Güneş en son görevinde takımı UEFA Uluslar Ligi’nde kümeye düşürdü. İmparator zamanı prim skandallarıyla aylarca gündem oldu.

Ne dersiniz Montella, Milli Takımı UEFA Uluslar Ligi’nde (A) grubuna çıkartıp istifa eder mi? Ya da en güzel yaptığı şeyi yapıp güler mi?

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum