Fakirlerin değil fakir babalarının yüzyılı
Mübarek Ramazan vesilesiyle her gün okuyoruz...
Kim olduğunu saklayan gizemli bir hayırsever, Hatay'da marketin veresiye defterindeki tüm borçları kapatmış. 400 depremzedenin 1 milyon 600 bin lira tutarındaki borcunu ödemiş, Allah razı olsun.
Yurt dışındaki Sedat Peker, arandığı Türkiye'de ihtiyaç sahipleri için Ramazan kolileri dağıtıyormuş. "Edirne'den Kars'a". Çocukları ne yiyorsa içine onların konmasını istemiş.
Ankara Büyükşehir, Başkent Market'te uygun fiyata, dar bütçelinin alabileceği et, kıyma satışlarına başlamış. 210 bin muhtaca da 2 bin 500 lira yardım vermiş.
İstanbul Büyükşehir, 100 bin aileye 2 bin liralık Ramazan desteği sağlıyor. 200 bin aileye marketlerde geçen bin 500 liralık sosyal destek kartı da dağıtıyorlar.
Sadece CHP'li belediyeler mi? AK Partili belediyeler, meselâ Kayseri Büyükşehir de fakir fukaranın imdadına yetişmeye çalışıyor.
Parti teşkilatları duyarsız mı, değil.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ayrı bir koldan çalışıyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğünün aşevi ve kuru gıda yardımlarıyla Diyanet Vakfı şubelerininin erzak paketlerini de unutmayalım.
Sağ olsun, Ramazan seferberliği başka birçok dernek ve vakıfta da görülüyor.
Fakir babaları, yardım için birbiriyle yarışıyor da... Her fakirhaneye, her muhtaca bari Ramazan'da yetişebiliyorlar mı dersiniz?
Çünkü yardıma muhtaç fakirhanelerin sayısı da her yıl giderek büyüyor, küçülmüyor.
Yoksullaşmanın hızına yetişilebilecek gibi değil.
Bugün toplumun kabaca beşte biri, düzenli yardımla hayata tutunuyor. En büyük artış da Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçtiğimiz 2018'den bu yana yaşanmış.
Şu rakamlar, yeni sistemin ülkeyi zenginleştirecekken daha fazla yoksullaştırdığını göstermiyorsa neyi gösteriyor:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre...
Düzenli devlet desteğiyle geçinen hane sayısı, 2018'e kadarki 5 yılda 330 bin artarken... 2018'den bu yana artış, 3'e katlanarak 1 milyon 100 bin olmuş.
Toplamı, 3 milyon 688 bin hane bugün. Yaklaşık 15 milyon kişi ediyor, barınmadan beslenmeye devlet yardımıyla ayakta duruyorlar.
Bunlar, adı gibi gerçekten fakirhane yalnız. Zenginlerin tevazu gereği saray yavrusu evlerine fakirhane demesiyle karıştırılmasın.
Türkiye Yüzyılı'na giremeyen milyonlar fakir babalarının eline bakıyor, sadakaya muhtaç.
AK Parti'nin iktidara gelirse mücadele edeceği 3Y'den biri, yoksulluktu.
Yasaklar ve yoksuzluklar bahsine girmiyorum bile.
23 yıl sonra işte manzara. İktidar elitlerinin 'ekonomi uçuyor, Türkiye şahlanıyor, dünyada yüzyılımız başladı, süper güç olduk' gösterişleriyle uyuşuyor mu?
Yoksullukla mücadele, halkın zenginleştirilmesi ve yoksulların azaltılması demekti. Halkı fakirleştirirken sadaka ve yardımların artırılması değil. Yanlış mı anlaşıldı acaba?















Ramazan paylaşmaktır. Bu ayda bu gayretlerinin artması doğal,her sene yaşanan bir durum. Bu güzelliklere vesile olanları tebrik ediyorum. Allah sayılarını artırsın. ????
Yanıtla (0) (0)Bir ara 2023 gelsin lozandaki yeraltı madenlerini çıkarırsak kurtuluruz diyorlardı ve insanlari da ikna etmişlerdi halkta öyle savunuyordu.ki .şimdi dönüp bakmıyor siz böyle diyordunuz.ne oldu.
Yanıtla (14) (0)Dinciler icin tutarli ve ahlaklı olmak gibi bir kriter mevcut değildir. O dündü bu gün baska yalanlara.
Yanıtla (11) (0)Anadoluda bir söz var at da yaşar atın kıçındaki sinekde yaşar derler bu yaşamayı kendilerine layık görenlere ne diyebilirsin yer sorfrasında guşgahana ya kaşık salayanlar bugün dünya zenginlerinin arasına girmiş benim fakirim hala at kuyruğunu ne zaman sallayacak onu bekliyor
Yanıtla (8) (0)Ak parti toplumu bunalttı. Muazzam kötü enerji birikimi oluştu. insanlar birbirlerinin yüzüne bile bakmıyor. 25 yıl iktidarda kalmak seçim iyi kötü yapılan bir ülkede mümkün değil. din ile toplum yönetilmez. 21nci yüzyılda bu imkansız. biz-onlar üzerine kurulu bir yönetim anlayışı uzun vadede toplum kesimleri arasında düşmanlık yaratır. görmek lazım.
Yanıtla (35) (1)Herkes farkında kötü enerji yüklendiğinin ve bu bile bilede yapılıyor,,ve gözü dönmüş gibi gidiliyor,,ülkenin toplumun akibeti hayrola.
Yanıtla (10) (0)Anayasasında laik yazan bir ülkede Vestel yöneticisinin kurum içi yazışması dışarıya sızdırıldı ve adamın hayatı karartıldı. istifa etmek zorunda kaldı. şeriat olsa parçası bile bulunmayacak demek ki. anlını yerden hiç kaldırmasan ne olacak ki, günlerce aç kalsan ne olacak ki? vicdan yok, merhamet yok, hakka hukuka saygı yok. baba kalsın istemem.
Yanıtla (9) (1)Ülkemizde yoksulluk arttıkça dindarlık artıyor. zenginlik arttıkça tersi oluyor. bunun bir açıklaması olmalı. korku ikliminde yaşayan toplumlar ve insanlar kendilerini geliştiremezler. tersine içe büzüşürler. Türk halkının kaderi. evde anne, baba , abi korkusu, büyükler korkusu, okulda öğretmen korkusu, iş yerinde amir korkusu, patron korkusu, sokakta ya biri görürse korkusu. yetmedi ölünce cehennem korkusu, hesap korkusu. böyle bir toplum olur mu? böyle bir toplumda yoksulluk biter mi?
Yanıtla (8) (0)Bir vekil miydi yoksa aile ve sosyal politikalar bakanı mıydı, tam hatırlamıyorum ; " bizden önce sosyal yardım alan 2,5 milyon kişi varken biz bu sayıyı 5 milyona çıkardık " diye ağlanacak yerde övünmeye çalışıyordu !
Yanıtla (10) (0)Söyledikleri her şey yalan , kandırmaca ve göz boyamadan ibaret !
Mesela fert başına milli gelir 15300 dolar olmuş, güler misin ağlar mısın!
Eger fakirler agababalarini beslemekte israr ediyor, sogan ekmek yeriz, reisimizi yedirmeyiz diyorlarsa, yapilacak birsey kalmamistir, cünkü onlar suc ortagidir!
Yanıtla (20) (0)Erdoğan çayla simitle hesap yaptı .
Yanıtla (23) (1)5 nufuslu olan aileler uçuşa geçti.
çaylar diye efekti olan bir dizi vardı.nereden nereye.
Yanıtla (3) (0)Ülkeyi 23 yıldır donuna kadar soydukları yetmiyor bir de kanserli coğrafyadan içinde yüz binlerce ne idüğü belirsiz bulunan milyonlarca Ortaçağ kaçkını ile doldurdular onları bu fakir millete besletiyorlar.T.Çömez açıkladı Kızılay her ay 650 milletten 1 milyon 800 bin sığınmacıya düzenli yardım yapıyor.CIAsal İslam Amerikan güdümlü bir yıkım ve rant projesidir
Yanıtla (18) (2)Aynen katılıyorum
Yanıtla (2) (0)Ne hikmetse yoksulluk arttıkça iktidarın gücü hiç düşmüyor. Millet kuru ekmeğe muhtaç hale getirilmiş ama hükümetin toplam oyu hala 40 larda dolaşıyor. Bu şunu gösteriyor, bu partiden nemalanan zengini, fakiri, memuru, işe girmişi bir şekilde bu iktidarın gitmemesi için oy veriyor. Yahu zengini anladım da bu fakire ne oluyor bir türlü çözemiyorum. Fakirliği bu iktidarla kendinde hak görüyor anlaşılan. Dolayısıyla daha iyi şartlarda yaşama hakkı yok bunların.
Yanıtla (36) (0)Bu yardımseverliğe, Sabri ülker in sahip olduğu 3 harfi marketin de büyük destek verdiğini eklemek gerek. Birçok temel gıda ve diğer ihtiyaç ürünlerinde ramazan boyunca 2024 mart ayı fiyatları ile satış yapma kararı aldılar. O iş adamını da canı gönülden kutluyorum.
Yanıtla (1) (5)Sene 1976 da Ömer Efendi isminde iş verenimiz vardı plastik Ayakkabı üretimi yapardık 25 işçisi vardı Ramazan başında Üretime ara verirdik Bayrama 2 gün kala iş yerine gelirdik Aylık ücretimizi ve Bayram harçlığı verirdi Allah razı olsun Güzel İnsandı
Yanıtla (10) (1)2. dunya savasında alman komutanı Rommel ,,asker ne yıyorsa bana da onu getırın, ancak o zaman askerın durumunu anlıyabılırım,,, dıyor.
Yanıtla (11) (0)Bence de yoksullukla mücadele yanlış anlaşıldı, yoksa gereğini yapmazlar mıydı hiç!
Yanıtla (7) (0)GÜNAYDIN MUTLU SABAHLAR ülkenin kaderi bu iktidara gelen her yönetim ilk birkaç yıl hizmet ettikten sonra kendisi ve yandaşlarına hizmet etmeye başlıyor birde yanlış kararlarla ekonomiyi batırınca fakirlik yoksulluk artıyor insanlar yarı aç yaşıyor bilhassa çocuklar yeterli gıdayı alamıyor gelişemiyor buda ülkenin geleceğini zorluyor bu iktidar çok kaldı değişmeli yenisi gelip iyi bir başlangıç ÿaparak ülkeyi duzeltmelidir EFENDİM
Yanıtla (5) (0)Türk tipi başkanlık sistemi AK Parti elitlerine bolluk ve bereket, fakire fukaraya sabır ve şükür, muhaliflere eza ve cefa getirdi. Cübbeli nin yanmaz kefen satarak kızına milyonluk cip aldığı ülke için normal sonuç.
Yanıtla (15) (0)Durum bundan ibarettir, ve fakat lakin ama bunu anlatacak ve anlayacak kim derseniz yok be kardeşim. Hayat yaşananlardan ders almakdır.
Yanıtla (16) (0)Nüfusunun %99'nun Müslüman olduğu söylenen bir ülkede:
Yanıtla (34) (0)1) iftar çadırları
2) halk ekmek büfesi,
3) kent lokantaları
4) BELEDİYELERİN YARDIM KARTLARI.
AYIPTIR, AYIPTIR, AYIPTIR.
Dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması
Yanıtla (11) (0)tutarı (açlık sınırı) 23 bin 324 TL gıda ile
birlikte diğer tüm temel harcamaları için
Haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı
( yoksulluk sınırı) ise 75.973 TL bekâr bir
çalışanın aylık yaşama maliyeti 30.206 TL
TÜRK _İŞ
İbb sadece fakirlere 2000TL sosyal yardımda bulunmuyor ki benim bildiğim şehrin sokak hayvanlarını hatta Florya ve Beykoz ormanılarındaki sincapları bile koruyor, kolluyor ve besliyor.
Yanıtla (8) (2)Dengesiz, taraflı zenginleşme ilerde büyük sorunlara yol açacağı kesin. Artık fakir fukara çocuklarını okuyamaz duruma geldi. Milletin yarısı umutsuzluk içinde. Allah sonumuzu hayretsin.
Yanıtla (14) (1)uzun zamandır sokakta yüzü gülen, halinden memnun insan silüeti göremiyorum. hemen herkes stres yüklü ve birilerine karşı patlamaya hazır. iktidardaki siyasetçilerin ise kendi gündemleri çok başka, halktan tamamen kopuk.
Yanıtla (17) (0)Siyaseten hakim olabilmek, halk kitleleri üzerinde siyasi hakimiyet kurup, meşruiyet kazanmak için halkı beslediği kanısı oluşturmak da yöntemlerden biridir. Sizi ben besliyorum, sizi ben doyuruyorum diyerek onların oyunu alabilmek için yardıma muhtaç hale gelmelerini, yardıma muhtaç hale geldikten sonra da yapılan yardımla minnet duymalarını sağlamak da yollardan biri olsa gerek.
Yanıtla (20) (0)Geçmişte akp camiası içinde yer almış bugünün en ateşli candaşlarının omurgasızlığını onlar adına utanarak izliyoruz. Evet olması gereken sadaka kültürüne güzelleme yapmak değil ahlaki yoksulluğa çare bulmaktır.
Yanıtla (26) (1)Maalesef, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra ülke adım adım sonra da koşar adım hızla çöktü. TÜSİAD sendikalar muhalefet Çiftçi, aklınıza kim gelirse sokakta konuşan Cumhur başkanına hakaretten içeriye atılıyor. Ne diyelim? Uçuyor muyuz diyelim? Verin yetkiyi görün etkiyi demişti. Sonraları da etkiyi göremedik. Bu sefer de lafı çevirdi, daha bunlar iyi günleriniz dedi. Halen yakamızı bırakmıyor yeniden aday olacağım diyor. Kuyudan Apo'yu çıkarıyor, barış elçisi olarak millete sunuyor.
Yanıtla (34) (1)Allah için yardım edeni Allah bilir, Allah haset edeni de bilir...
Yanıtla (4) (0)abartılı bir iddia olmadı mı
Yanıtla (5) (0)Avcilik ve toplayicilik döneminde ile karıştırmassın islamiyeti. O 12bin yıl öncesinde kaldı Bereketli Hilalde.
Yanıtla (2) (0)