Green Card Amerika vatandaşlık şartları 2022

Green Card Amerika vatandaşlık şartları 2022

Amerikan vatandaşı olmak isteyenler için ilk şart Green Card sahibi olmaktır. Peki, Green Card nedir, ne işe yarıyor? Green Card başvuru şartları nelerdir? İşte Green Card hakkında merak edilenler...

ABD'nin vatandaşlık şartlarının başında Green Card gelmektedir. Çekilişle ya da çalışma izniyle alınan Green Card ile beş sene ABD'de yaşayıp vatandaşlık başvurusunda bulunmak mümkündür.

ABD vatandaşı olmak için bir başka yol ise oranın vatandaşı olan biriyle evlenmektir. Tüm bunların haricinde son yol ABD ordusuna katılarak bir sene görev yapmaktır.

ABD VATANDAŞLIK BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Amerika'da oturum izni almayı isteyenler izinlerini aldıktan beş sene sonra, gerekli şartlara uyduklarından vatandaşlık başvurularını yapabilirler.

Green Card'da yazan ABD'de yaşamaya başladığınız tarihe beş sene ekleyerek vatandaşlık başvurunuzu yapacağınız tarihi öğrenmeniz mümkün. Bu tarih sonrasında online ya da bireysel olarak form doldurmanız gerekiyor.

 green card

ABD VATANDAŞLIK ÜCRETLERİ NE KADAR?

ABD vatandaşlığı için başvuru ücretleri 640 dolardan 1.170 dolara çıkmıştır. Green Card başvurusu için yatırılacak ücret de 1.140 dolardır. Düşük gelire sahip olanların söz konusu ücretten muaf olmak için talepte bulunma hakları vardır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN