WADA: Türkiye'nin dopingle mücadelesini takdirle karşılıyoruz

WADA: Türkiye'nin dopingle mücadelesini takdirle karşılıyoruz

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Ulusal Dopingle Mücadele Kuruluşlarıyla İlişkiler ve Eğitim Faaliyetleri Direktörü Koehler, Türkiye'nin dopingle mücadelesini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Ulusal Dopingle Mücadele Kuruluşlarıyla İlişkiler ve Eğitim Faaliyetleri Direktörü Rob Koehler, Türkiye'nin dopingle mücadelesini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, WADA tarafından her yıl düzenlenen Dopingle Mücadele Kuruluşları Sempozyumu'nun 12'ncisi, İsviçre'nin Lozan kentinde yapıldı. Sempozyumu medya, ülkelerin dopingle mücadele kuruluşları, uluslararası spor federasyonları, büyük turnuva düzenleyicileri ve akredite doping kontrol laboratuvarları temsilcilerinden oluşan 500'ü aşkın katılımcı izledi.

Sempozyuma Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunu temsilen Komisyon Başkanı Av. Türker Arslan, Genel Koordinatör Prof. Dr. Rüştü Güner ve Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtçuoğlu katıldı. Sempozyumda, son bir yıl içinde dopingle mücadele gelişmeleri konusunda bilgiler verildi.

MÜCADELENİZİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Koehler, burada yaptığı konuşmada, 2013 yılındaki yüksek sayıda doping vakaları nedeniyle, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunun faaliyetlerini çok yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye'nin bir kaç yıl gibi çok kısa bir süre içinde, dopingle mücadele kurallarına uyumlu bir şekilde gelişmesini takdirle karşıladıklarını ve komisyonun çalışmalarının diğer ülkelere örnek oluşturması gerektiğini kaydetti. Koehler, bu gelişmeler ışığında Türkiye'nin dopingle mücadelesini takdirle karşıladıklarını vurguladı.

ANKARA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN