Birçok alandaki sporcuları dopingli çıkan Rusya'da iddialar şimdi de yüzmeye sıçradı

Birçok alandaki sporcuları dopingli çıkan Rusya'da iddialar şimdi de yüzmeye sıçradı

Başta atletizm olmak üzere birçok branşta doping soruşturmalarıyla yüzleşen Rusya'da şimdi de yüzücüler gündemde.

Devlet destekli sistematik doping yaptığı gerekçesiyle IAAF tarafından 1 yıl boyunca tüm atletizm müsabakalarından men cezası alan Rusya'da benzer bir durumun yüzmede de yaşandığı iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Rusya Yüzme Federasyonu Sağlık Kurulu'nda görev alan Sergei Portugalov'un Rus yüzücülere performans artırıcı madde kullanmaları yönünde baskı yaptığı söyleniyor.

Bir görgü tanığının ifadelerine dayandırılan haberde, Moskova'da düzenlenen bir yarış sırasında bir antrenörün federasyon yetkilisine havuz kenarındaki hapları göstererek, "takımlarına ait bir farmokoloji laboratuarı olduğu"nu söylediği iddia ediliyor.

Haberde ayrıca, 2009 yılında yapılan testler sonucunda numunesinde eritropoetin (EPO) tespit edilen 2 Rus yüzücünün ceza almadıkları da belirtiliyor.

Konuya ilişkin olarak gazetenin irtibata geçtiği Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) Başkanı Craig Reedie, iddiaların temellendirilmesi halinde WADA'nın da bunu gündemine alacağını ve detayların araştırılacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN