Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Kaynak Holding’e para aktarma iddialarına cevap verdi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, geçen hafta grup hisselerinde ani düşüşlere neden olan Kaynak Holding ile ortaklık iddiasına yanıt verdi. FETÖ operasyonları kapsamında Kaynak Holding'e önce kayyum atanmış sonra şirket TMSF'ye devredilmişti.
2010 yılında ortak oldukları bir kooperatif arsası üzerinden suçlandıklarını belirten Ülker, 17/25 Aralık sürecinin ardından bu ortaklık ilişkisine mesafeli durmaya başladıklarını ifade etti. Kaynak Holding'in “Hisselerimizi satın alın” mealindeki teklifine “Siz şaibeli duruma düştünüz. Mahkeme kararı olmadan böyle bir alım yapamayız” cevabı verdiklerini belirten Ülker, aynı teklifi kayyumun da yaptığını ancak, mahkeme kararının ardından arsanın tamamını satın aldıklarını söyledi.
Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Acar'a konuşan Ali Ülker özetle şunları söyledi: "Bu işin bizi bulması bizi üzdü. Çünkü biz 72'nci seneyi kutlayan bir şirketiz. Bizim gelişmemiz büyümemiz herhangi bir siyasi gruba dayanmıyor. Bir gruba yakınlığımızdan dolayı menfaat sağlamış da değiliz. Ama siyasi konuların içine çekilmek bizi üzüyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in, “Bizim alnımız ak, işlerimiz tertemizdir" açıklamasını hatırlatmak istiyorum. Bunun ötesinde Ülker ile o grup arasında bağı kurmayı isteyenlerde su-i niyet vardır. 15 Temmuz'dan sonra Murat Ülker'in bizzat meydanlardaydı. Bunun ötesinde bizim en büyük katkımız dışarıya yaptığımız iletişim. Hem ortaklarımıza hem tesadüf ettiğimiz kişilere, devlet kademelerine ben gittiğim zaman anlatıyorum. 50 bin çalışanımız var, 35 bini Türkiye'de. Bu 35 bin içinde bile kaale almaya değmeyecek kadar az bir takibat oldu. Demek ki, biz seçimlerimizi çok hassas yapıyoruz. Bizim arkadaşlarımız çok meşguller, siyaset yapmaya ve böyle işlerin peşinden koşmaya vakitleri yok."
KAYYUM PARAYI İSTEDİ VERMEDİK
“Bununla ilgili şöyle bir hadise cereyan etti. Bizim ortak olarak bulunduğumuz bir arsa kooperatifi vardı. Kaynak Holding de bu arsaya ortak olduğu için ilgili hadise yaşandı. Kaynak Holding'e kayyum atandıktan sonra kayyum paralarını alıp, bu ortaklıktan çıkmak istedi. Tabii avanslar vardı içeride. 'Avansları verin' dediler kooperatife. Biz 'veremeyiz' dedik.
MAHKEME KARARI BEKLENDİ
Bunun için mahkeme kararı istedik. Çünkü herhangi bir şekilde para transfer edersek kayyum dahi atanmış olsa sıkıntı olur. Mahkeme kararıyla biz bu paraları iade ettik ve arsa üzerimize geçti. Olan bütün hadise budur. Mahkeme ile tescil edilmiş ve mahkemede sonuçlanmış bir hadisedir.
ORTAKLIK NE ZAMAN OLUŞTU?
(Bu ortaklık ne zaman oluştu? Büyük bir paradan mı bahsediyorsunuz? sorusu üzerine:) “Hayır. Üzerine inşaat yapılması düşünülen ufak bir arsa. 2010'lara falan dayanıyor herhalde. Mahkemeden tescil edilmeden bu parayı iade etmedik. 17/25 Aralık sürecinin ardından kayyumun talebine benzer bir talebin Kaynak Holding'den de bize iletildi. Kaynak Holding 'biz paramızı alıp çıkmak istiyoruz' dediği zaman ona da müsaade etmedik. Çünkü siz şaibeli duruma düştünüz. 17-25 Aralık sürecinden sonra kusura bakmayın biz size hakları olmasına rağmen, kendi paraları olmasına rağmen 'hiçbir şeyi kooperatiften dışarıya çıkaramayız' dedik."