Türkiye çapında büyük terör operasyonu

Türkiye çapında 
büyük terör operasyonu

Türkiye, güne teröre karşı topyekün operasyonla başladı. IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine yönelik hava harekatının ardından 16 ilde büyük terör operasyonu başlatıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, operasyonlarda 297 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

[Karar]

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon devam ediyor.

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

IŞİD'in yabancı savaşçıları

Yakalanan yabancı uyruklu kişilerin IŞİD saflarına katılmak için Suriye'ye geçmek üzere Türkiye'ye geldikleri belirtiliyor.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Canlı bomba ölü ele geçirildi

Öte yandan, Bağcılar'da polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlendi. Yetkililer, Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

Bursa'da YDG-H operasyonu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı.

Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

İzmir'de PKK ve Paralel Yapı operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte sabaha karşı PKK ve 'Paralel Yapı'ya yönelik iki operasyon başlattı. PKK'lı olduğu öne sürülen 6, Parelel Yapı'ya finans sağladığı belirtilen 18 kişi gözaltına alındı. Sabaha karşı düğmeye basılan operasyonda daha önceden belirlenen adreslere giden polisler PKK'lı olduğu öne sürülen 6 kişiyi gözaltına aldı. PKK'ya yönelik operasyonun devam edeceği öğrenildi.
 


PKK'lı 6 kişi...

İzmir Emniyet Müdürlüğü Paralel Yapı'ya yönelik operasyonunda da finansal destek sağladığı bildirilen 18 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Operasyon sabah başladı ve devam ediyor. 6 PKK'lı, Paralel Yapı'ya finans sağlayan 18 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar devam ediyor. IŞİD'e yönelik en kapsamlı operasyonu İzmir'de daha önce yapmıştık ve 9 kişi tutuklanmıştı" dedi.
 

Şanlıurfa'da 49 adrese baskın

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Kocaeli'de gözaltılar var

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabaha karşı il genelinde PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polisten açıklama yapılmamakla birlikte, operasyonların Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'in yanı sıra Gebze, Darıca, Dilovası ve Körfez ilçesi ağırlıklı olduğu belirtildi. Bu arada polisin Karamürsel İlçesi'nde de bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenildi.

Antalya'da da operasyon

Antalya'da terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde Kepez ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, isimleri açıklanmayan iki kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin 18 yaşından küçük olduğu ve ifade işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğünce yapılacağı, diğer zanlının ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği belirtildi.

Zanlıların, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

Ankara'da 11 gözaltı

Başkentte, terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gölbaşı, Sincan, Altındağ, Mamak ve diğer merkez ilçelerde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınanların sayısının 11'e yükseldiği, bunlardan 5'inin terör örgütü PKK, 6'sının ise terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu belirtildi.

Halen bazı şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Adıyaman'daki DAEŞ operasyonda 8 gözaltı

Adıyaman'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonda, DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Elazığ'da da PKK operasyonu: 5 gözaltı

Elazığ'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şafak vakti çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yaptı. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, 2 ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. 

Bitlis'teki YDG/H operasyonunda: 8 gözaltı

Bitlis'te terör örgütü PKK ve KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG/H) yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il merkezinde PKK/KCK terör örgütünün YDG/H yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonlarda, 8 kişinin gözaltına alındığı, bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda da bir ruhsatsız otomatik av tüfeği ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulduğu kaydedilen açıklamada, şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Adana ve Mersin'de 53 kişi gözaltına alındı

Adana'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 32 kişi, Mersin'in Tarsus ilçesinde de PKK üyesi iddiasıyla 21 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda YDG/H üyesi olduğu öne sürülen 22 yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesinde düzenlediği operasyonda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de Tarsus ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda izinsiz gösterilere katılan ve güvenlik güçlerine ateşli silahla ateş eden 21 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılarla birlikte 7 av tüfeği, 190 av tüfeği fişeği, 10 tabanca mermisi ele geçirildi.

Başbakanlık'tan operasyon açıklaması

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN