O e-ticaret sitesi, kendi enerjisini üretmek için nükleer reaktör inşa ediyor! Çevre hakları savunucuları tepkili

O e-ticaret sitesi, kendi enerjisini üretmek için nükleer reaktör inşa ediyor! Çevre hakları savunucuları tepkili

Teknoloji şirketlerinin nükleer enerji girişimleri devam ediyor. Google'ın ardından bir dünya devi e-ticaret platformu da nükleer reaktör inşa etmek için hazırlıklara başladı. İşte detaylar...

ABD merkezli e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış ve yapay zekaya odaklanan çok uluslu teknoloji şirketi Amazon, nükleer enerjiye yatırım yapmaya karar verdi.

CNBC-e'de yer alan habere göre, Amazon, Virginia eyaletindeki bir enerji sağlayıcısı şirketle küçük modüler reaktör (SMR) geliştirilmesi için 500 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

SMR'ler, daha küçük bir alana inşa edilebilen ve şebekeye yakın konumlandırılan gelişmiş nükleer enerji sistemleri olarak biliniyor.

Bu teknoloji, geleneksel nükleer reaktörlerden daha hızlı inşa edilebiliyor.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ DAHA FAZLA ENERJİ GEREKTİRİYOR

Geçtiğimiz günlerde Google da yapay zeka teknolojilerini desteklemek için nükleer enerji anlaşması imzaladığını duyurmuştu.

Teknoloji şirketleri, yapay zeka modellerinin gelişimiyle beraber yeni elektrik kaynaklarına ihtiyaç duyuyor.

Çünkü yapay zeka modellerinin büyük bölümü fosil yakıtla çalışıyor ve bu da çevreye verilen zararın artmasına neden oluyor.

2040'A KADAR 35 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Google, yapay zekayla artan enerji talebi nedeniyle sera gazı emisyonunun geçen yıl, 2019'a kıyasla yüzde 48 daha fazla olduğunu açıklamıştı.

Amazon için geliştirilecek nükleer reaktör ise karbon emisyonu üretmeyen enerji sağlayacak. Şirket, 2040'a kadar 35 milyar dolar nükleer enerji yatırımı yapmayı planlıyor.

Bu yatırımlar, Amazon'un 'net sıfır karbon emisyonu' hedefine ulaşma stratejisinin bir parçası olarak gösteriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN