Mobil oyuncular buna çok sevinecek! Android 15 o özellikle geliyor! 60 fps sınırını aşacak

Mobil oyuncular buna çok sevinecek! Android 15 o özellikle geliyor! 60 fps sınırını aşacak

Mobil oyuncuları sevindirecek özellik duyuruldu! Android 15, o özellikle gelecek! Mobil oyunlardaki 60 fps sınırı aşılacak! İşte ayrıntılar...

Google, Android işletim sistemi için yeni bir güncelleme olan Android 15 geliştirici önizleme 2 sürümünü dün yayınladı. Bu güncelleme, mobil oyunlarda önemli bir değişiklik getiriyor. Yapılan açıklamaya göre, Android 15 artık mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek.

60 FPS SINIRINI GEÇEBİLECEKSİNİZ

10 Most Popular Mobile Games in 2022 — Acer Corner

Yayınlanan güncelleme ile oyunlar için varsayılan kare hızını devre dışı bırakan bir kod eklenmiş durumda. Bu kod, 60 fps sınırını kaldırarak en yüksek performansın kilidini açıyor. Android işletim sistemi genellikle oyunları 60 fps ile sınırlıyor ve geliştiricilerin cihaz bazında daha yüksek kare hızlarını etkinleştirmesi gerekiyordu. Ancak bu güncelleme ile artık bu sınır kaldırılarak daha yüksek kare hızlarına erişim sağlanabilecek.

android-15.jpg

Bahsedilen ayar, geliştirici seçeneklerinde bulunuyor ve cihazınızdaki geliştirici seçeneklerini aktive etmek için Ayarlar > Hakkında > Yazılım Bilgisi menüsünde yer alan Derleme Numarasına birkaç kez basmanız gerekiyor. Bu özellik, geliştiricilerin oyunlarını daha yüksek kare hızlarında denemeleri ve test etmeleri için tasarlanmış olsa da, son kullanıcılar da bu özelliğe erişebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN