Milyonlarca telefon kullanıcısının verileri büyük tehlikede! Dark Web'de satışa çıktı! Telefonunuzda kötü amaçlı yazılımlardan ötürü virüs olabilir...
Yapay zekanın ilerlemesi, siber dolandırıcılık tehdidini arttırdı. Yapılan yeni araştırmalara göre, virüs bulaşan cihaz sayısında son yıllarda yüzde 600'den fazla bir artış yaşandığı belirlendi. Sadece 2023 yılında, kötü amaçlı yazılımların 10 milyondan fazla cihaza veri çaldığı tespit edildi.
Shiftdelete'den edinilen haberde, Kaspersky'nin yeni raporuna göre, son üç yılda veri çalan kötü amaçlı yazılımların yüzde 600 oranında arttığı ortaya çıktı. Siber güvenlik firması, internetin giderek daha tehlikeli bir ortam haline geldiğini vurguladı.
10 MİLYONDAN FAZLA CİHAZA VİRÜS BULAŞTI
Rapora göre, oturum açma bilgilerini çalmak amacıyla tasarlanmış kötü amaçlı yazılımların 10 milyondan fazla cihaza bulaştığı belirlendi. Bu veri, sadece üç yıl öncesine kıyasla yüzde 643'lük bir artışı temsil ediyor.
Kötü amaçlı yazılımlar, bulaştıkları her cihazdan yaklaşık 50 farklı oturum açma bilgisini toplayabiliyor. Bu çalınan bilgiler arasında bankacılık uygulamaları, kripto cüzdanları, e-posta ve sosyal medya profilleri gibi hesaplar bulunuyor.
Kaspersky'ye göre, veri hırsızlığından etkilenen toplam cihaz sayısının 2023 yılında 16 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Çalınan verilerin ise bilgisayar korsanlığı forumlarında ve dark web'de satıldığı düşünülüyor. Hackerlar, çalınan kimlik bilgilerini hesabın türüne bağlı olarak 10 bin dolara kadar satabiliyorlar.
Rapor ayrıca, son beş yılda dünya genelinde dark web'de dolaşan hesaplara sahip 443 binden fazla web sitesinin olduğunu ortaya koydu. Siber güvenlik uzmanları, yapay zeka ile birlikte tehlikenin daha da arttığını ifade ediyorlar.