Instagram yine değişiyor! Herkesin dert yandığı özellikti: Instagram artık bu şekilde görünecek

Instagram yine değişiyor! Herkesin dert yandığı özellikti: Instagram artık bu şekilde görünecek

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram yine değişiyor! Herkesin dert yandığı özellikti! Artık Instagram bu şekilde görünecek...

Instagram, kullanıcılarının yıllardır alışık olduğu kare profil görünümünde köklü bir değişikliğe gidiyor. Platform, profil ızgarasında yer alan kare fotoğraf ve videoları dikey dikdörtgen formatla değiştirmeye hazırlanıyor. Şu anda test aşamasında olan bu yenilik, bazı kullanıcılar tarafından deneyimlenmeye başlandı bile. Ancak, bu değişiklik şimdiden tartışmalara yol açtı.

KARE FOTOĞRAFLARA VEDA ZAMANI

Instagram'da karanlık mod nasıl kullanılır?

Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, platformda yapılacak bu değişikliğin nedenini açıklarken, günümüzde yüklenen içeriklerin büyük bir kısmının dikey formatta olduğunu belirtti. Mosseri’ye göre, 4:3 oranındaki fotoğrafları veya 9:16 formatındaki videoları kare şekle sığdırmak oldukça zahmetli. Bu durum, Instagram’ın kare formatından vazgeçip dikdörtgen formata geçiş yapmasını zorunlu hale getirdi.

INSTAGRAM'DA KARELERDEN DİKDÖRTGENLERE GEÇİŞ

Kare format, Instagram’ın ilk dönemlerinden bu yana platformun simgesi haline gelmişti. 2015 yılına kadar yalnızca kare fotoğrafların yüklenmesine izin veren Instagram, bu kısıtlamayı zamanla kaldırmış olsa da, profil ızgarasında kareler baskın format olarak kalmaya devam etmişti. Ancak şimdi, dikdörtgen formatın bu rolü devralması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN