Herkesin hayali gerçek oluyor! Uçan otomobillerin fiyatı ve üretim tarihi belli oldu

Herkesin hayali gerçek oluyor! Uçan otomobillerin fiyatı ve üretim tarihi belli oldu

Tesla'nın da desteklediği ABD'li teknoloji şirketi Alef Aeronautics'in uçan otomobil modeli Alef Model A'nın fiyatı 300 bin dolar olarak açıklandı. Şirket, Model A'nın 2025'in sonunda üretileceğini de duyurdu.

Alef Model A, dikey kalkış ve iniş yapabilen (VTOL) bir uçan otomobil. Araç elektrikli motorla çalışıyor ve 300 kilometre menzile sahip. Model A, iki kişilik olarak tasarlandı ve havada 185 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Alef Aeronautics, Model A için şu ana kadar 2850 adet ön sipariş aldı. Ön sipariş vermek için firmanın internet sitesine 150 dolarlık bir depozito yatırmak gerekli.

Alef CEO'su Jim Dukhovny, "Bir aksilik olmazsa ilk otomobil 2025 sonunda üretilecek" dedi.

Uçan otomobiller, yakın gelecekte ulaşımda devrim yaratması beklenen bir teknoloji. Alef Model A, bu alandaki en önemli gelişmelerden biri olarak görülüyor.

Uçan otomobillerin yaygınlaşması için bazı engellerin aşılması gerekiyor. Bu engeller arasında, uçan otomobillerin güvenliği, hava trafiği kontrolü ve altyapısı gibi konular var.

Ancak uzmanlar, bu engellerin zamanla aşılacağını ve uçan otomobillerin yakın gelecekte yaygınlaşacağını düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN