Fransa’da olimpiyat meşalesini binlerce kişilik polis ordusu koruyacak

Fransa’da olimpiyat meşalesini binlerce kişilik polis ordusu koruyacak

2024 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan Fransa’da yetkililer, önümüzdeki günlerde Marsilya'ya ulaşması beklenen olimpiyat meşalesine ilişkin güvenlik önlemleri için 6 bin polisin görevlendirileceğini duyurdu.

26 Temmuz ila 11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te yapılacak Olimpiyat Oyunları'na ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 8 Mayıs'ta Marsilya'ya ulaşacak meşaleyi karşılamak için her şeyin hazır olduğunu söyleyerek güvenlik önlemleri için 6 bin polisin görev yapacağını kaydetti.

‘HAVA ŞARTLARI DIŞINDA TEHDİT YOK’

Meşalenin gelişi esnasında 6 bin polisin bölgede görevli olacağını kaydeden Darmanin, olimpiyat meşalesini taşıyan, 19. yüzyıldan kalma yelkenli tekne Belem, kente ulaştığında çok sayıda deniz polisi ve bomba imha ekibinin hazır bulunacağını belirterek güvenlik personelinin sayısının artırılmasının kent için kayda değer bir çaba olduğunu vurguladı.

Darmanin, hava şartları haricinde Olimpiyat Oyunları'nı ya da ateşini etkileyecek herhangi bir tehdidin olmadığını belirtti.

GELENEKSEL TÖREN YUNANİSTAN’DA YAPILMIŞTI

Geleneksel meşale yakma töreni, 16 Nisan'da olimpiyatların doğum yeri olan Yunanistan'daki Olimpia Antik Kenti'nde yapılmıştı.

Marsilya'ya 8 Mayıs'ta ulaşması planlanan meşalenin Fransa'daki turu, 26 Temmuz'daki açılış töreni sırasında olimpiyat ateşinin Paris'te yakılmasıyla sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN