En çok satan telefon markası belli oldu! Samsung ve Apple rekabetinin kazananı o marka oldu

En çok satan telefon markası belli oldu! Samsung ve Apple rekabetinin kazananı o marka oldu

En çok satan telefon markası belli oldu! Samsung ve Apple arasındaki kıyasıya mücadelenin kazananı belli oldu! O marka 2024 yılının ilk çeyreğinde lider oldu...

Samsung, 2024 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde en çok satılan akıllı telefon üreticisi unvanını tekrar kazandı. Counterpoint Research'ün son raporlarına göre, Samsung Mart ayında 19,69 milyon telefon satarak yüzde 20'lik bir küresel pazar payına ulaştı. Bu, geçtiğimiz yıl Apple'a kaptırdığı birincilik koltuğuna geri dönüşünün bir göstergesi oldu.

SAMSUNG LİDERLİĞİ ELE ALDI

Samsung 19 - [], 1200x675 HD duvar kağıdı | Pxfuel

Samsung'un liderliği, özellikle Avrupa pazarında dikkat çekici bir şekilde arttı. Avrupa'daki akıllı telefon pazarının yüzde 34'ünü ele geçiren şirket, ABD'de de büyük bir başarı elde etti. Ocak ayında yüzde 20 olan pazar payını Mart ayında yüzde 36'ya çıkardı.

Bu başarının arkasında, Ocak ayında piyasaya sürülen Galaxy S24 serisi ve Galaxy AI gibi yapay zeka özellikleri bulunuyor. Galaxy S24 serisi, telefon görüşmeleri sırasında gerçek zamanlı dil çevirisi ve kullanıcıların Google Arama ile hızlı aramalar yapmasını sağlayan "Circle to Search" gibi yenilikçi işlevler sunuyor. Serinin Mart ayı sonuna kadar 6,53 milyon adet sattığı bildirildi.

Öte yandan, Apple, 2023 yılında ilk kez dünya çapında en çok satan akıllı telefon üreticisi olmuştu. Ancak bu yılın başında liderlik koltuğunu Samsung'a devretti. Apple, Mart ayında 17,41 milyon iPhone satışı gerçekleştirerek pazarın yüzde 18'lik kısmını elinde tuttu.

Gelecekteki rekabetin, yapay zeka destekli özelliklerin ön plana çıkmasıyla daha da kızışması bekleniyor. Samsung'un üretken yapay zeka destekli özellikleri iOS 18 güncellemesi ile sunacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN