Alper Gezeravcı bugün Dünya'ya dönüyor

Alper Gezeravcı bugün Dünya'ya dönüyor

Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüşü, Florida'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle 3. kez ertelenmişti ancak Gezeravcı'nın bulunduğu ekip bugün Türkiye saatiyle 17.05'te Dünya'ya dönmeyi planlıyor.

Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu ekip bugün Türkiye saatiyle 17.05'te Dünya'ya dönmeyi planlıyor.

SpaceX, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının ardından TSİ 17.05'te Dünya'ya dönmesinin hedeflendiğini duyurdu.

Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüşü, Florida'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle 3. kez ertelenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN