Tamer Hassan: Craig'den sonra Bond olmak istiyorum

Tamer Hassan: Craig'den sonra Bond olmak istiyorum

Game of Thrones'da rol alacak ikinci Türk oyuncu Kıbrıs asıllı aktör Tamer Hassan Daniel Craig'den sonra Bond karakterini canlandırmak istediğini söyledi.

Dünya genelinde büyük izleyici kitlesi bulunan Game of Thrones’da rol alacak ikinci Türk oyuncu Kıbrıs asıllı aktör Tamer Hassan oldu. Hassan, Craig’den sonraki yeni Bond rolü için “Bir Türk aktör neden canlandırmasın?” diyor.

Türkiye’deki sinema izleyicilerinden Twitter üzerinden kendisinin yeni Bond olması için kampanya başlatmasını isteyen Hassan, “Bir Türk aktör bu rolü neden canlandırmasın? Daniel Craig’den sonra yapımcılar yeni bir aktör arayışında” dedi.

"Herkes ölüyor, ancak ben ölmedim"

Games of Thrones’da Sibel Kekilli’den sonra rol alan ikinci Türk oyuncu olan 47 yaşındaki Londra doğumlu Tamer Hassan, Milliyet’e verdiği özel demeçte dizide Dothraki kabilesinin lideri bir savaşçıyı canlandırdığını söyledi. Ana kahramanların sık sık vahşi şekilde öldüğü diziyle ilgili fazla bilgi veremeyen Hassan, “Senaryo elimize son anda geliyor. Ne olacağını biz de bilmiyoruz. Herkes ölüyor. Ancak ben ölmedim, bu kadarını söyleyebilirim” dedi.

16 saat çekim

Hassan, İrlanda’da soğuk ve yağmurlu havada, zor şartlarda dizinin çekildiğini belirterek, “Dizide zamana karşı yarışıyorsunuz. Bazen 16 saat aralıksız çalışıyorsunuz. Dizide Dothraki kabilesi liderini canlandırıyorum. Bu dili öğrenmek zorundaydım. Öyle zor bir lisan ki, anlatamam” diye konuştu.

Yıldızlarla da rol aldı

Kıbrıs’tan İngiltere’ye gelen bir ailenin oğlu olan Hassan, 18 yıldır aktörlük yapıyor. Daha önce futbol oynayan ve boks yapan Hassan, haftanın 5-6 günü spor yaptığını, ancak boks gibi ağır bir spora artık hayatında yer olmadığını belirtiyor. ‘Batman Başlıyor’, ‘24’, ‘Drakula’, ‘NCIS’, ‘Titanların Savaşı’ gibi birçok ünlü film ve dizide rol alan Hassan; Orlando Bloom, Daniel Craig, Naomi Watts, Morgan Freeman gibi yıldızlarla da kamera karşısına geçti.

Hassan, önümüzdeki aylarda Birinci Dünya Savaşı sırasında geçen bir Hollywood filmine hazırlanırken, ünlü aktör Christian Bale’in kendisine bu rol için söz verdiğini belirtti. Son yıllarda film ve dizilerden yoğun teklif alan Hassan, evli ve 2 çocuk babası. 25 yaşındaki oğlu futbolcu, 18 yaşındaki kızı ise babasının izinden yürüyor

"Türk filmleriyle büyüdüm"

Popüler dedektif dizisi NCIS’de misafir oyuncu olarak rol aldığı bölümde, Türk Büyükelçiliği ve Türk bayrağının gösterilmesinde ısrarcı olduğunu belirten oyuncu, “Her fırsatta Türk asıllı olduğumu tekrarlıyorum. Ancak Türkiye’de beni izleyenler, Türk olduğumu bilmiyor. Hâlbuki ben çocukluğumda her hafta sonu Türkçe film gösteren sinemaya gider; Kadir İnanır, Kemal Sunal, Türkan Şoray filmlerini izlerdim. Onları izleyerek büyüdüm. İnanır’la Londra Türk Film Festivali’nde tanıştım” dedi.

"Türkan Şoray'a hayranım"

Türk aktörleri de takip ettiğini söyleyen Hassan, “Kıvanç Tatlıtuğ’a bayılıyorum, müthiş bir yetenek. Cem Yılmaz favorim. ‘Şaban’ filmleri çocukluğumun en güzel anılarındandır. Ve hâlâ Türkan Şoray’a hayranım. Ziynet Sali ile de bir film yapmak istiyorum. 

Türk sinemasından veya dizilerinden bir teklif gelirse, ciddi olarak değerlendiririm” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN