Sultanahmet saldırısında hedef Alman turistler mi?

Sultanahmet saldırısında hedef Alman turistler mi?

Sultanahmet'teki patlamada görgü tanıkları, bir canlı bombanın Alman turist kafilesinin olduğu noktafa kendini patlattığını öne sürdü. Bu durum, akıllara "IŞİD'in Almanlara yönelik saldırısı" ihtimalini getirdi.

 [Karar]

Sabah saatlerinde Sultanahmet'te meydana gelen patlamanın bir canlı bomba saldırısı olma ihtimali güçleniyor. Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, patlamanın "büyük ihtimalle" canlı bombadan kaynaklandığını belirtiyor.

Tanık ifadelerine göre, patlama Alman turistlerin bulunduğu bir kafilenin yakınlarında gerçekleşti. Saldırıda ölen ve yaralananların arasında çok sayıd aAlman turist bulunuyor. Bu durum, akla "IŞİD'in Almanlara yönelik bir saldırıda bulunduğu" ihtimalini getiriyor.

IŞİD, Almanya'yı tehdit etmişti

IŞİD, daha önce yayınladığı videolarda Almanya'ya yönelik tehditlerde bulunmuştu. Son olarak 2015 yılının Haziran ayında Almanca olarak yayınlanan bir tehdit videosunda, adlarının Ebu Ömer el-Almani ve Ebu Usame el-Garib olduğu belirtilen iki IŞİD militanı, örgütün sempatizanlarını Almanya'ya karşı eylemlerde bulunmaya çağırmıştı.

Sultanahmet saldırısından ilk görüntüler:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN