Sultanahmet patlaması dünya medyasında

Sultanahmet patlaması dünya medyasında

Sultanahmet'te yaşanan patlama, dünya medyasında "son dakika" olarak yer buldu. Sky televizyon kanalı, yayınını keserek patlama bölgesinden canlı yayına geçti.

[Karar]

Sabah saatlerinde Sultanahmet'te yaşanan patlama dünya medyasında da geniş yer buldu. İngiliz Sky televizyonu, yayınını keserek Sultanahmet'teki olayı canlı olarak aktarmaya başladı.

Dünya ajansları da olayı son dakika olarak duyurdu. AFP olayı "İstanbul'un turistik bölgesinde patlama" başlığıyla bildirirken, AP "Tarihi Suyltanahmet bölgesinde meydana gelen patlamada yaralılar var" ifadelerine yer verdi.

Reuters ise Sultanahmet Camii ve Ayasofya yakınlarında gerçekleşen olay nedeniyle bölgeye ambulans ve polis ekiplerinin intikal ettiğini aktardı.

Yaralılar arasında Alman turistler var

Rus Ria Novosti ajansı ise olayı şu ifadelerle duyurdu:

"İstanbul'un göbeğinde bulunan Sultanahmet Meydanı’nda güçlü bir patlama meydana geldi.

Yerel basının bildirdiğine göre patlama sonucunda insanlar hayatını kaybetti, yaralananlar arasında Alman turistler var. 

Patlama, tramvay durağında meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Varsayımlardan biri, patlama, canlı bomba olan bir terörist tarafından gerçekleştirildi."

Pazartesi müzeler kapalı olduğu için...

Yunan MEGA televizyonu ise pazartesi günü müzeler kapalı olduğu için saldırıda salı gününün seçildiğine vurgu yaptı:

"Pazartesi günleri müzeler kapalı olduğu için salı günleri çok sayıda turistin özellikle akın ettiği sırada Ayasofya yakınındaki bir tramvay istasyonunda patlama oldu.

Türk medya organlarının aktardığı üzere patlama, Sultanahmet Meydanı’nda, Ayasofya ve Mavi Cami yakınlarında meydana geldi.

Bölgeye giriş, polis tarafından engellenirken gönderilen ambulanslar yaralılarla dönüyor."

Alman basını geniş yer ayırdı

Alman medyası, patlamayı "son dakika" olarak duyurdu.

Bild Online: İstanbul’un turistik bölgesinde canlı bomba- Çok sayıda ölü ve yaralı var

“İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet’te meydana gelen patlamada 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı. Basında yeralan ilk haberlere göre, bir kişinin kendisini patlattığı belirtiliyor.”

Welt Online: İstanbul’daki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var

“Ayasofya ve Sultanahmet Cami yakınında patlama: İstanbul’un turistler tarafından sevilen tarihi bölgesinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Patlamanın nedeni henüz belli değil.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: İstanbul’da patlma

“İstanbul’un turistik semti Sultanahmet’te meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Olayın boyutları hakkında henüz net bilgi yok. Patlamanın meydana geldiği yer Ayasofya ve Sultanahmet Cami’ne çok yakın.”

Spiegel Online: İstanbul’un turistik bölgesinde patlama, çok sayıda ölü var

İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü bulunuyor. İlk gelen bilgilere göre patlmanın canlı bomba olma ihtimali var.

Sky'ın yayını:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN