Sultanahmet saldırısına dünyadan tepkiler

Sultanahmet saldırısına dünyadan tepkiler

Sultanahmet'te gerçekleştirilen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından AB ve NATO gibi uluslararası kuruluşların yanısıra birçok ülkeden Türkiye'ye destek ve dayanıuşma mesajları geldi.

Birçok devlet ve uluslararası kuruluş, sabah saatlerinde Sultanahmet'te gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadı, Türkiye'ye taziye msajları yolladı.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İstanbul'un turistik bölgesinin merkezindeki hunharca terör saldırısını" şiddetle kınadı.

Stoltenberg yaptığı açıklamada, kurbanların ailelerine en içten başsağlığı dilerken, düşüncelerinin yaralananlar, Türk halkı ve etkilenen diğer uluslarla birlikte olduğunu kaydetti.

NATO Genel Sekreteri, "Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ortak açıklamalarında Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınayarak, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi.

Almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AFP'nin ahberine göre saldırıda ölen ve yaralananların arasında "muhtemelen Almanların da bulunmasından" büyük endişe duyduğunu söyledi. "Uluslararası terör çirkin yüzünü gösterdi" diyen merkel Merkel, terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini ifade etti.

ABD

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass Sultanahmet saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Sultanahmet'teki patlamayla ilgili haberleri yakından takip ediyoruz. Kalplerimiz olaydan etkilenenlerle' ifadesini kullandı.

İngiltere

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da resmi Twitter hesabında, "İstanbul'daki patlamaya ilişkin haberlerden büyük kaygı duydum. Türk yetkililerle temas halindeyiz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Olayın mağdurlarının milliyetleri henüz bilinmiyor" diye yazdı.

Türkiye'ye seyahat tavsiyesini de yenileyen İngiltere, vatandaşlarına, "patlamadan etkilenen bölgede bulunuyorsanız, yerel güvenlik yetkililerinin yönlendirmelerini izlemelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

Fransa

Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Fransa, Türkiye ve terör saldırılarına hedef olan bütün ülkeler dayanışma içinde olmalı ve bütün imkanlarını terör tehdidine karşı mücadele etmek için seferber etmeli" dedi.

İran

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayan İran devleti, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere dost ve kardeş ülke Türkiye devleti ve milletine baş sağlığı dilemektedir" ifadelerine yer verildi.

Mısır

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı yazılı açıklamada, Sultanahmet'teki saldırıyı "terör saldırısı" şeklinde nitelendirerek, ülkesinin söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN