Steak (Et) Tartar nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri

Steak (Et) Tartar nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri

Steak Tartar yani et tartar yemeği şu sıralar hanımların gözdesi oldu. İnternette ya da farklı bir televizyon programında bu yemeği gören ev hanımları, ‘Steak (Et) Tartar nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?’ sorularına yanıt aramaya başladı…

Kıyma, bıldırcın yumurtası, kapari, hardal gibi malzemelerle yapılan Steak Tartar yemeği, ağızlarda nefis bir tat bırakıyor. Steak Tartar tarifi ise internette birçok yerde paylaşılıyor. Peki Et Tartar yemeği nasıl yapılır?

STEAK TARTAR TARİFİ MALZEMELERİ

Steak Tartar yapmak için malzemeler arasında 1 bıldırcın yumurtası, 200 gr satır dana kıyma, 1 yemek kaşığı kapari, 1 yemek kaşığı acı hardal, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı acı sos, 2 arpacık soğan, 1 çay kaşığı deniz tuzu ve 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz yer alıyor…

NASIL YAPILIR?

İlk başta maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın ve bir kenara koyun.

Başka bir kap içinde hardal, bıldırcın yumurtası, acı sos, kapari, deniz tuzu ve karabiberi ekleyerek güzel bir şekilde karıştırın.

Sos, hazırlandığı zaman içerisine dana kıymayı da ekleyerek yoğurun.

Tüm malzemelerin birbirine karışması adına on dakika yoğurma işlemini sürdürün.

Et kıvama geldiği zaman elinizle yuvarlamak suretiyle servis tabağına koyun. Kızarmış ekmek dilimlerini tartarın kenarlarına güzelcene dizin.

Et tartarı, köpoğlu ve acılı ezme ile beraber servis edin.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN