St. Petersburg saldırganları Kırgızistan vatandaşı

St. Petersburg saldırganları Kırgızistan vatandaşı

Rusya'da metroyu cehenneme çeviren bombayı yerleştiren 22 yaşındaki erkek şüpheli, Kırgızistan vatandaşı. Rus haber ajansları, güvenlik kamerası görüntülerinde belirlenen saldırganların kimliklerinin belirlendiğini bildirdi.

Rusya'nın en büyük ikinci kenti St. Petersburg'da 11 can kaybına yol açan terör saldırılarının ardından, gizli servis saldırganların izini sürüyor.

Rus medyasına bugün yansıyan bilgilere göre, dün akşamüstü güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin yanında bir de kadın vardı. Rus haber ajanslarından RIA Novosti, patlama alanında Orta Asyalı bir kişinin cesedinin bulunduğunu bildiriyor. Interfax, cihatçı örgütlerle bağlantısı bulunan bir saldırganın kendini havaya uçurduğunu aktardı.

SALDIRI ANI KAMERADA

KİMLİKLER BELİRLENDİ

TASS'a göre ise, Orta Asyalı bir erkek ve bir kadının saldırıyı düzenlediği doğrulandı. Haber ajansına konuşan bir güvenlik kaynağı, "Polisin gözüne CCTV kamera kayıtlarını izlerken takıldılar. Kimlikleri belirlendi" dedi.

17-04/04/3.Jpeg

İngiliz medyası ise, ikinci bir intihar saldırganının daha tespit edildiğini ve saldırının arkasındaki ismin 22 yaşında ve Kazakistan doğumlu olduğunu yazdı. Ancak Kazakistan resmi açıklama yaparak bu bilginin yanlış olduğunu duyurdu.

Dakikalar sonra ise Kırgızistan'dan açıklama geldi, saldırganın Kırgızistan doğumlu olduğu belirtildi.

OLAĞAN ŞÜPHELİ IŞİD

Saldırıyı henüz üstlenen yok ancak olağan şüpheli terör örgütü IŞİD. IŞİD, Moskova yönetiminin Suriye'deki operasyonları nedeniyle üyelerine Rusya'ya saldırmaları çağrısında bulunmuştu. Ayrıca, örgütün iki hafta önce bastırdığı bir afişte 'Rusya'yı yakacağız' ifadeleri yer almıştı.

KIRMIZI GÜL BIRAKTI

Resmen 'terör' saldırısı olduğu açıklanan olayın ardından Rusya lideri Vladimir Putin tüm güçleriyle saldırıyı aydınlatacaklarını söylemişti.

17-04/04/2.Jpeg

Akşam saatlerinde saldırının gerçekleştiği metro istasyonuna çiçek bırakan Putin, her ihtimalin araştırıldığını söyledi. Başta Türkiye birçok ülkeden taziye ve başsağlığı mesajları alan Putin'i akşam arayanların arasında ABD Başkanı Donald Trump da vardı.

ŞARAPNEL PARÇALARI BULUNDU

St. Petersburg kentindeki Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü metro durakları arasında vagona çanta içinde yerleştirilen bomba patlamıştı. Metroyu cehenneme çeviren saldırıda 11 kişi yaşamını yitirmiş, 45 yaralı ise hastanelere taşınmıştı. Metroda bulunan 1200 kişi de kısa sürede tahliye edildi.

Metroda bulunan bir başka bomba ise, etkisiz hale getirilmişti. Rus istihbarat servisi FSB, etkisiz hale getirilen el yapımı bombanın parça tesirli olduğunu doğruladı. Açıklamada, "El yapımı bombada şarapnel parçaları bulundu" denildi.

Üç günlük yas ilan edilen ülkede, birçok anma noktasına çiçekler bırakılıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN