Trabzonspor'dan VAR kayıtlarına sert tepki: Bravo size, futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler!

Trabzonspor'dan VAR kayıtlarına sert tepki: Bravo size, futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler!

TFF, dün akşam oynanan Gaziantep FK- Trabzonspor karşılaşmasının VAR kayıtlarını açıkladı. Fırtına'nın attığı golden sonra VAR odasında 'Bravo' sesi yükselirken bordo-mavili ekip gol iptali kararına tepki gösterdi.

Süper Lig'in 6. hafta karşılaşmasında Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor, dün akşam deplasmanda Gaziantep FK ile kozlarını paylaştı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona ererken Trabzonspor'da Simon Banza'nın golü, golden önce faul yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iptal edilen gol hakkındaki VAR kayıtlarını açıklarken VAR odasından yükselen 'bravo' sesi dikkatleri çekti. Sosyal medya hesabı aracılığıyla bir açıklama yayınlayan Karadeniz ekibi, VAR kayıtlarında duyulan 'Bravo' sesine ve karşılaşmanın hakemlerine tepki gösterdi.

"BRAVO SİZE, FUTBOLU BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN ÇARKLARINDA ÖĞÜTENLER"

Bordo-mavili ekipten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan VAR kayıtları, Türk futbolunun artık kanayan bir yara değil, çürüyen bir beden olduğunu ilan etmektedir.

Bir hakem, gözlerinin önünde cereyan eden hakikati görmezden gelerek "var" olanı yok sayıyor; çünkü ona bir başkası tarafından buyurulan talimat, adaletten daha değerli. Ve sonra o ironik kelime dökülüyor: "Bravo." Erkan Engin'in ağzından çıkan bu tek kelime; futbolun kalbine saplanmış hançerin ucudur. Volkan Bayarslan kendi iradesinden, mesleğinin onurundan ve oyunun ruhundan ödün verirken o sahada sadece Trabzonspor’un golü değil, futbolun ta kendisi iptal ediliyor.

Bir hakem, adaleti çiğneyerek 'bravo' kazanıyor; işte Türk futbolunun geldiği yer tam olarak burasıdır. Ama bravo size, futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler! Bravo, bu güzel oyunu kendi kirli hesaplarınıza meze yapanlar!

Unutmayın, gerçek asla kaybolmaz, sadece bir süreliğine susturulur. Ve bir gün, o adalet çığlığı sahalara geri döndüğünde, sizler sadece o sessiz “bravo”ların yankısıyla hatırlanacaksınız. İşte o zaman, bu oyunun gerçek sahipleri, alkışı geri alacak ve sahnede sadece hakikat kalacak.

İptal edilen gol hakkındaki VAR kayıtları şu şekilde:

VAR: Volkan abi. Atak başlangıcında potansiyel bir el yüzeden dolayı faul için inceleme öneriyorum. VAR: Evet bu. İlk önce yüzünden gözüksün öteki açı. Önce temas noktasını göreceksin.

Hakem: Oynatır mısın?

VAR: Ağır çekimde oynatıyoruz. Diğer açılardan da... Bir de atak başlangıcının APP'de olduğunu göstereceğim sana.

Hakem: 79 numaraya golü iptal ediyorum. Sarı kart göstereceğim. Devam et, hızlandır. Tamamdır.

VAR: Bravo.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN