Trabzonspor Bjelica ve Abdullah Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi

Trabzonspor Bjelica ve Abdullah Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi

Avcı ile yaşanan ayrılık sonrasında Şenol Güneş ile masaya oturan Trabzonspor'un tecrübeli teknik adam ile resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Öte yandan Ertuğrul Doğan yönetimi, Nenad Bjelica ve Abdullah Avcı için toplamda 2.2 milyon euroluk 'sözleşme fesih bedeli' ödedi.

FURKAN UZUN

Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor, dün akşam Süper Lig’in 4. Hafta karşılaşmasında Eyüpspor ile 0-0 berabere kaldı. Konferans Ligi play-off turunda İsviçre ekibi St. Gallen’e penaltı atışlarında mağlup olarak Avrupa’ya veda eden Trabzonspor, Abdullah Avcı’ya 26,2 milyon TL (696 bin euro) ödeme yaparak tecrübeli teknik adamın görevine son verdi.
Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor’da Fatih Tekke ve Şenol Güneş isimleri ön plana çıkarken Karadeniz ekibinin yönetimi Güneş isminde ortak noktada buluştu.

DOĞAN YÖNETİMİ SON İKİ TEKNİK ADAM İÇİN 2.2 MİLYON EURO "FESİH BEDELİ" ÖDEDİ

Bordo-mavili ekibin başkanı Doğan ile Şenol Güneş’in bugün İstanbul’da öğle saatlerinde yüz yüze görüşme gerçekleştireceği öğrenilirken Doğan yönetiminin son iki teknik adam için ödediği fesih bedeli dikkatleri çekti.

Karadeniz ekibi geçen yıl yollarını ayırdığı Hırvat teknik adam Nenad Bjelica’ya 1,6 milyon euro “fesih bedeli” ödemesi yaparak tecrübeli teknik adamın görevine son vermişti. Hırvat teknik adam, sözleşmesi gereği Trabzonspor’dan alacağı olan 1,6 milyon eurodan ise vazgeçerek söz konusu rakamı kulübe bırakmıştı.

Fırtına, Avcı’ya da 696 bin euro ödeme yaparken son 1 sezon içerisinde görevine son verilen 2 teknik adam için toplamda 2 milyon 296 bin euro ‘fesih bedeli’ ödemesi yaptı. Bjelica Trabzonspor’da 1 milyon 600 bin euro bırakırken Avcı ise maaşının yarısı olan 696 bin eurodan feragat etti.

'AVCI FERAGAT ETTİ' İFADESİ DİKKATLERİ ÇEKTİ

Öte yandan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na Avcı hakkında yapılan açıklamada “Sayın Avcı, sözleşme kapsamındaki alacaklarının yarısından feragat etmiştir. “ ifadeleri kullanırken aynı ifadelerin Hırvat teknik adam için kullanılmaması ise dikkatleri çekti.

Her iki teknik adam için KAP’a yapılan açıklamalar şu şekilde:

Resim

Resim

Resim

Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN