Galatasaray Avrupa'da ilk 10'da: En fazla lig şampiyonluğu yaşayan takımlar arasında

Galatasaray Avrupa'da ilk 10'da: En fazla lig şampiyonluğu yaşayan takımlar arasında

Sezonun en büyüğü olan Galatasaray, Avrupa'da da bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa'da en fazla lig şampiyonluğu yaşayan takımlar sıralamasında ilk 10'da yerini aldı.

Galatasaray, 24. lig şampiyonluğunu elde ederek Avrupa futbol sahnesinde önemli bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, bu şampiyonlukla UEFA sıralamasında ilk 10'a girmeyi başardı ve ülke liglerinde en fazla şampiyonluk yaşayan ilk 10 takım arasında yer aldı.

GALATASARAY'IN 24, FENERBAHÇE'NİN 19, BEŞİKTAŞ'IN 16 ŞAMPİYONLUĞU VAR

Avrupa'nın önde gelen 5 ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig, İspanya LaLiga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1 ile birlikte, Portekiz, Hollanda, Belçika, Türkiye ve Çekya liglerinde en fazla şampiyonluk yaşayan takımların listesinde Galatasaray da bulunuyor. UEFA ülke sıralamasında 9. sırada yer alan Türkiye'de Galatasaray'ın 24, Fenerbahçe'nin 19, Beşiktaş'ın 16, Trabzonspor'un 7, Başakşehir ve Bursaspor'un da birer lig şampiyonluğu bulunmaktadır.

BENFİCA BİRİNCİ SIRADA

Portekiz'den Benfica, Avrupa'nın en fazla şampiyonluk yaşayan takımı unvanını elinde bulunduruyor. Benfica, Portekiz liginde toplamda 38 kez şampiyonluk sevinci yaşamıştır. Benfica'yı, İspanya'dan Real Madrid, İtalya'dan Juventus ve Hollanda'dan Ajax 36'şar şampiyonlukla takip etmektedir.

Galatasaray'ın son şampiyonluğunda başarıda büyük pay sahibi olan teknik direktör Okan Buruk liderliğindeki ekip, birçok rekoru da tarihe geçirdi. Sarı-kırmızılılar, ligdeki 38 haftalık maratonu 33 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayarak 102 puan topladı. Bu başarıyla Galatasaray, lig tarihinde 3 haneli puana ulaşan ilk takım oldu ve 93 puanla Fenerbahçe'ye ait rekoru kırdı. Ayrıca, 33 galibiyetle bir sezonda en fazla galibiyet elde eden takım unvanını da kazandı. "Cimbom", 20 ile 36. haftalar arasında 17 maç üst üste kazanarak kendi rekorunu geliştirdi ve iç sahadaki son Fenerbahçe derbisine kadar çıktığı 35 maçta üst üste gol atma başarısını gösterdi, kulüp rekorunu ileri taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN