EURO 2024'te gündem Ronaldo'nun gözyaşları

EURO 2024'te gündem Ronaldo'nun gözyaşları

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Portekiz, Cristiano Ronaldo'nun penaltı kaçırdığı maçta Slovenya engelini zor da olsa geçmeyi başararak çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmaya ise Ronaldo'nun gözyaşları damga vurdu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan devam ediyor. Son 16 turu eşleşmesinde turnuvanın favorilerinden Portekiz, Slovenya ile karşı karşıya geldi.

Resim

Beklentilerin aksine büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Portekiz, kalecisi Diogo Costa'nın 3 penaltı kurtararak tarihe geçtiği maçta Slovenya engelini aşarak çeyrek finale yükseldi. Roberto Martinez'in ekibi, Fransa ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

RONALDO'NUN GÖZYAŞLARI

Portugal vs Slovenia highlights: Cristiano Ronaldo team win 3-0 on penalties to book a spot in Euro 2024 quarter finals - BBC News Pidgin

Portekiz'in Slovenya ile oynadığı mücadeleye Cristiano Ronaldo damga vurdu. Lionel Messi ile birlikte futbol tarihinin en büyük iki yıldızından biri olarak gösterilen Ronaldo, 2022 Katar Dünya Kupası'nın ardından bir turnuvada daha beklentilerin altında kaldı. Yıldız futbolcu, Slovenya karşısında 105. dakikada penaltı kaçırdı. Ronaldo, Jan Oblak'ın kurtardığı penaltısının ardından gözyaşlarına hakim olamadı. 41 yaşındaki efsane stoper Pepe başta olmak üzere Portekizli futbolcular, Cristiano Ronaldo'ya destek olmaya çalıştı. Ancak Ronaldo, maçın son düdüğüne dek oldukça üzgün şekilde mücadelesine devam etti.

SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇMADI

Ronaldo Breaks Down In Tears After Penalty Miss As Portugal Go Past Slovenia In Shootout

Portekiz ile Slovenya arasındaki karşılaşmanın normal süresi ve uzatma devreleri golsüz eşitlikle sona erdi. Son düdüğün ardından seri penaltı vuruşlarına geçildi. Maçta penaltı kaçıran Cristiano Ronaldo, seri penaltı vuruşlarında takımı adına ilk vuruşu yapan isim oldu. Yıldız futbolcu, fileleri sarsmasının ardından jest ve mimikleriyle taraftarlarından özür diledi. Cristiano Ronaldo'nun gösterdiği bu davranış kamuoyunda büyük takdir topladı.

Portekizli kaleci Diogo Costa da kurtardığı 3 penaltıyla ülkesini çeyrek finale taşıdı. Costa, bu kurtarışlarıyla Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihine de geçmiş oldu.

RONALDO'NUN EURO 2024 PERFORMANSI

Penaltıyı kaçıran Ronaldo göz yaşlarına hakim olamadı- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Cristiano Ronaldo, 2022'de Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratmıştı. Teknik direktör Fernando Santos'un yedek kulübesine hapsettiği Ronaldo, ülkesinin son 16 turunda Fas'a elenmesine engel olamamıştı. Dünya Kupası'nın ardından kariyerine Suudi Arabistan'da devam etme kararı alan Ronaldo, bu tercihi nedeniyle de eleştiri oklarını üstüne çekmişti.

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'e ülkesini şampiyon yapmak için gelen Cristiano Ronaldo, şu ana kadar çıktığı 4 maçta akan oyunda fileleri sarsamadı. Türkiye'nin de yer aldığı F Grubu'nda 3 maçta da forma giyen Ronaldo, grup aşamasını 1 asistle tamamladı. Yıldız futbolcu, bu asistini Türkiye'ye karşı yaptı. Öte yandan henüz gol sevinci yaşayamayan Ronaldo, EURO 2024'ün en fazla şut çeken ismi olan (17) konumunda.

2016'NIN ARDINDAN HEDEF 2024

Postere Cristiano Ronaldo Portugal UEFA Euro 2016 Trophy Poster Fanart, Juventus, 12 x 18 inches, Portuguese National Team, Number 7 : Amazon.in: Home & Kitchen

Cristiano Ronaldo'nun kaptanlığını yaptığı Portekiz, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Ülkesine tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu kazandıran Ronaldo, göstermiş olduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı. Efsane futbolcu, Fransa ile oynanan finalde sakatlanmasına rağmen yedek kulübesinde oturmaya devam etmiş ve tıpkı bir teknik direktör gibi arkadaşlarına taktikler vermişti.

Ronaldo'nun Portekiz'i, çeyrek finalde Fransa engelini aşarak EURO 2024'te yarı finale çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN