COPA America'da şampiyon Arjantin

COPA America'da şampiyon Arjantin

ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen COPA America finalinde Arjantin ile Kolombiya karşılaştı. Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta, uzatma devrelerinde bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

STAT: Hard Rock

SAAT: 04.20

HAKEM: Raphael Claus (Brezilya)

YAYIN: TV8,5

COPA AMERICA'DA ŞAMPİYON ARJANTİN

Resim

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Kupa Amerika (Copa America) finalinde son şampiyon Arjantin ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Hard Rock Stadyumu'nda oynanan dev finalde Brezilyalı hakem Raphael Claus düdük çaldı.

Arjantinli yıldız Lionel Messi, Copa America tarihinde beşinci kez finalde oynayan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

SON DAKİKA | Copa America'da şampiyon Arjantin

Karşılaşmanın ilk yarısında tempo çok yüksekti. Her iki takım da tehlikeli pozisyonlar üretmeyi başardı. Kolombiya, James Rodriguez; Arjantin ise Lionel Messi önderliğinde rakip kalede pozisyonlar buldu. Kolombiya'da Cordoba'nın ilk yarıda çektiği bir şut yan direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı.

Dev finalin ikinci yarısında tempo düşük kaldı. İkinci yarıya Lionel Messi'nin sakatlığı damga vurdu. İlk yarıda ayağına bir darbe alan Messi, 65. dakikada ise zeminin azizliğine uğrayarak kendisini yere bıraktı. Yıldız futbolcu, yaşadığı bu sakatlığın ardından oyuna devam edemedi. Sakatlığı için oyundan çıkan Lionel Messi, yedek kulübesinde dakikalarca ağladı.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi. Uzatma devreleri ise nefesleri kesti. Oyuna uzatma devrelerinde dahil olan Lautaro Martinez, kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Martinez, bu golle birlikte turnuvadaki 5. golünü atmış oldu.

Arjantin, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta, uzatma devrelerinde bulduğu golle Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek COPA America'da şampiyon oldu. Lionel Messi'nin Arjantin'i, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Tangocular, tarihindeki 16. COPA America zaferini yaşadı.

Resim

Arjantin: Martinez, Montiel, Romero, Lisandro Martinez, Tagliafico, Enzo, De Paul, Mac Allister, Messi, Di Maria, Alvarez

Kolombiya: Vargas, S. Arias, Davinson Sanchez, Cuesta, Mojica, Rios, Lerma, J. Arias, James Rodriguez, Diaz, Cordoba

Arjantinli yıldız Lionel Messi, Copa America'da 5. kez final oynayan tarihteki ilk futbolcu olmayı başardı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşma hakem Raphael Claus'un düdüğüyle başladı.

Arjantin çok etkili geldi. Henüz 40. saniyede Lionel Messi'nin ortasında Julian Alverez'in vuruşu az farkla dışarı gitti.

Kolombiya, 5. dakikada etkili geldi. Luis Diaz'ın ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Martinez'de kaldı.

Kolombiya, 7. dakikada gole çok yaklaştı. Organize gelişen Kolombiya atağında topla buluşan Cordoba'nın vuruşu yan direğe çarpıp dışarı gitti.

Kolombiya, maçın ilk bölümünde etkili olan taraf konumunda.

Arjantin, 20. dakikada çok etkili geldi. Di Maria'nın pasında topla buluşan Lionel Messi'nin şutunda top savunmaya çarpıp kalecide kaldı.

İlk 25 dakikalık dilim golsüz eşitlikle geçildi.

Kolombiya 33. dakikada tehlike yarattı. Lerma'nın uzaklardan çektiği sert şut az farkla dışarı çıktı.

Dávinson Sánchez saldría de Galatasaray, tras la Copa América 2024 - GolCaracol

Karşılaşmada ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez, maçın ilk yarısında kusursuza yakın bir performans gösterdi.

Resim

Copa America finalinde ünlü şarkıcı Shakira, devre arasında konser verdi. Bu sebeple devre arası 15 dakika değil, yaklaşık 25 dakika sürdü. Karşılaşmada ikinci yarı heyecanı başladı.

Kolombiya, ikinci yarıya da hızlı başladı. Arias'ın şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

Kolombiya, 53. dakikada gole yaklaştı. Kullanılan kornerde kafa vuruşunu yapan Davinson Sanchez, meşin yuvarlağı dışarı yolladı.

Arjantin, 58. dakikada gole çok yaklaştı. Angel Di Maria'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Vargas gole izin vermedi.

COPA America: Lionel Messi'den duygusal veda

Arjantin'de 65. dakikada Lionel Messi sakatlandı. Sahanın azizliğine uğrayan Messi, oyuna devam edemedi. Yıldız futbolcunun yerine oyuna Gonzalez dahil oldu.

Maçın son 15 dakikalık dilimine golsüz eşitlikle girildi.

Arjantin, 88. dakikada etkili geldi. Di Maria'nın ortasında Gonzalez'in yaptığı kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi. Uzatma devrelerine geçildi.

Arjantin, 95. dakikada gole çok yaklaştı. De Paul'un pasına hareketlenen Gonzalez'in sert şutunda kaleci Vargas gole izin vermedi.

Arjantin, 112. dakikada öne geçti. Oyuna uzatma devrelerinde dahil olan Lautaro Martinez, kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Martinez, bu golle birlikte turnuvadaki 5. golünü atmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN