Avcı 'Yurtdışına en çok oyuncu gönderen hoca benim' demişti! Gerçek bambaşka çıktı: Rekor Fatih Terim ve Şenol Güneş'e ait...

Avcı 'Yurtdışına en çok oyuncu gönderen hoca benim' demişti! Gerçek bambaşka çıktı: Rekor Fatih Terim ve Şenol Güneş'e ait...

Yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında Ruzomberok'u konuk edecek Trabzonspor'da Abdullah Avcı, bugün düzenlediği basın toplantısında kendisinin yurtdışına en çok futbolcu gönderen teknik adam olduğunu iddia etti. Avcı'nın açıklamaları sonrasında hangi teknik adamın yurtdışına kaç oyuncu gönderdiği merak konusu olurken bu alanda rekorun Fatih Terim ve Şenol Güneş'e ait olduğu ortaya çıktı.

FURKAN UZUN

Yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına kalmayı, Süper Lig'de ise şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Trabzonspor, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında Slovakya'nın Ruzomberok takımını konuk edecek.

Karadeniz ekibinin teknik adamı Abdullah Avcı, müsabaka öncesinde düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken çarpıcı açıklamalara imza attı. 61 yaşına giren deneyimli teknik adam, kendisinin yurtdışına en çok futbolcu gönderen teknik adam olduğunu iddia etti.

AVCI: YURTDIŞINA EN ÇOK OYUNCU GÖNDEREN HOCAYIM

Avcı, açıklamasında "Türk futboluna en fazla genç futbolcu kazandırmış ve yurtdışına yollamış bir teknik adam olarak söylüyorum; doğru zamanda, doğru bir şekilde kullanmaya ve yatırım yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Avcı'nın bu açıklamaları bordo-mavili taraftarlar tarafından tepkiyle karşılanırken yurtdışına en çok oyuncu gönderen teknik adamın Avcı değil, Fatih Terim (9) ve Şenol Güneş (9) olduğu ortaya çıktı. Avcı'nın ise çalıştırdığı takımlarda 7 oyuncuyu yurtdışına gönderdiği öğrenildi.

Galatasaray'a Fatih Terim piyangosu! 20 milyon euro... Aslan köşeyi dönecek! Herkes onu konuşuyor...

FATİH TERİM 9 OYUNCUYU AVRUPA'YA GÖNDERDİ ASLAN KASASINA 46 MİLYON EURO KOYDU

Avcı'nın iddialı açıklamaları sonrasında hangi teknik adamın Avrupa'ya kaç futbolcu gönderdiği merak konusu olurken Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim'in bu alanda Şenol Güneş ile birlikte bir rekora sahip olduğu ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin efsane ismi Galatasaray'ı çalıştırdığı 1995-96 sezonunda Hakan Şükür, kiralık olarak Torino'ya transfer olurken Şükür, UEFA Kupası'nın kazanıldığı 2000 yılında 6,30 bonservis bedeli ile İnter'e satıldı.

Aynı dönemde Arif Erdem 4,01 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Real Sociedad'a transfer olurken Fatih Terim'in Galatasaray'ı çalıştırdığı 1996 yılında 250 bin euro bonservis bedeliyle İstanbulspor'dan Galatasaray'a transfer olan Ümit Davala, 2001 yılın yaz transfer döneminde 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Milan'a transfer oldu.

1997 yılında Fatih Terim'in raporu ile Bakırköyspor'dan Galatasaray'a tranfer olan Fatih Akyel, 2001 yılında 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol ekibi Mallorca'ya transfer olurken Galatasaray altyapısından yetişerek sarı-kırmızılı forma altındaki ilk maçına Fatih Terim yönetiminde 17 Mayıs 1997'de Ankaragücü karşısında çıkan Emre Belözoğlu ise 2001 yılında bedelsiz olarak İnter'e transfer oldu.

UEFA Kupası şampiyonluğu ile sonuçlanan 1999-2000 sezonunun devre arasında Tugay Kerimoğlu 2,57 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İskoç ekibi Rangers ile sözleşme imzalarken 2011-2012 sezonunun yaz transfer döneminde Arda Turan 13 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Atlético Madrid'e transfer oldu.

2011-2012 sezonunda Fatih Terim yönetiminde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Semih Kaya ise 2017-2018 sezonunda 2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çekya ekibi Sparta Prag'a transfer olurken Fatih Terim'in Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri olan Ozan Kabak ise 2019 yılının kış transfer döneminde 11 milyon euro bonservis bedeli ile Galatasaray'dan ayrılarak Alman ekibi Stuttgart'a imza attı.

Sarı-kırmızılı ekibin 2017-2018 sezonunda kazandığı şampiyonlukta kritik rol oynayan Sinan Gümüş ise 2019 yılının yaz transfer döneminde bedelsiz olarak İtalyan ekibi Genoa'ya imza attı.

Galatasaray, Terim'in takımın başında yer aldığı farklı dönemlerde 9 futbolcuyu yurtdışına gönderirken kasasına 46,38 milyon euro koydu.

Şenol Güneş aylar sonra orada görüntülendi: Bir süredir gözlerden uzaktaydı...

ŞENOL GÜNEŞ 57 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Şenol Güneş ise Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde 9 futbolcunun Avrupa'ya transfer olmasını sağladı. Söz konusu 3 takım, Güneş'in yurtdışına sattırdığı oyuncular ile kasasına toplamda 57,95 milyon euro koydu.

Trabzonspor altyapısından yetişerek bordo-mavili forma altındaki ilk maçına 25 Ocak 1995'te Gaziantepspor karşısında çıkan Fatih Tekke 2004-2005 sezonunda tecrübeli teknik adam yönetiminde gol krallığı yaşadı ve 2006 yılının yaz transfer döneminde 7,50 bonservis bedeli karşılığında Zenit'e transfer oldu.

Bordo-mavili ekibin Süper Lig'i ikinci sırada tamamladığı 2004-2005 sezonunda gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen Tolga Seyhan 3,75 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 2005 yılının yaz transfer döneminde Shakhtar Donetsk'e imza attı.

Tecrübeli teknik adamın Trabzonspor'da 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunun sonunda Umut Bulut, 3,8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fransız ekibi Toulouse'a imza atarken Şenol Güneş'in Bursaspor'u çalıştırdığı 2014-2015'in sona ermesiyle de Enes Ünal 4,40 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiliz devi Manchester City'e transfer oldu.

Tecrübeli teknik adamın Beşiktaş'taki ilk döneminde Atınç Nukan 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Alman ekibi Leipzig'e imza atarken aynı sezonun kış transfer döneminde Ersan Adem Gülüm, 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çin ekibi Hebei'ye transfer oldu.

Tecrübeli teknik adamın Beşiktaş'taki ikinci sezonunda Gökhan Töre 3 milyon euro kiralama bedeli karşılığında İngiliz ekibi West Ham'a kiralandı. Kartal, Şenol Güneş yönetiminde 2017-2018 sezonunun devre arasında Cenk Tosun'u 22.50 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiliz ekibi Everton'a sattı.

2018 yılının yaz transfer döneminde 150 bin euro bonservis bedeli karşılığında Alman ekibi Bayern Leverkusen'in altyapısından Beşiktaş'a transfer olan Güven Yalçın, Şenol Güneş yönetiminde ortaya koyduğu performansla 2021 yılının kış transfer döneminde ise kiralık olarak Lecce'nin yolunu tuttu.

AVCI 30 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Antrenörlüğe başladığı günden bu yana çalıştırdığı takımlarda 7 oyuncunun yurtdışına transferini sağlayan Abdullah Avcı, bu alanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'in gerisinde kaldı.

Avcı'nın Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde Cengiz Ünder 14,25 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Roma'ya transfer olurken Cenk Şahin ise 1,30 milyon euro bonservis bedeli karşılığında St. Pauli'ye imza attı.

Trabzonspor'un şampiyonluğu ile sonuçlanan 2021-2022 sezonunun sonunda Ahmetcan Kaplan 9,50 milyon euro bonservis bedeli ile Ajax'a transfer olurken Berat Özdemir ise 2,44 milyon euro karşılığında Arap ekibi Al-Ettifaq'a imza attı.

Aynı sezonun kış transfer döneminde 600 bin euro bonservis bedeli ile takıma katılan Enis Destan ise 2022 yılının yaz transfer döneminde 75 bin euro karşılığında Polonya ekibi Warta Poznań'a kiralandı.

2022 yılının yaz transfer döneminde Avcı'nın raporu doğrultusunda 1,2 milyon euro bonservis bedeli ile Trabzonspor'a transfer olan Doğucan Haspolat, geçtiğimiz yıl yaz transfer döneminde 600 bin euro karşılığında Westerlo'ya imza atarken Trabzonspor'un altyapısından yetişen Abdülkadir Ömür ise geçtiğimiz sezon kış transfer döneminde 2,50 milyon euro bonservis bedeli ile Hull City'e imza attı.

Söz konusu 7 oyuncunun transferinden toplamda 30, 674 milyon euro elde edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN