Ali Koç: Yabancı kuralı değerlendiriliyor

Ali Koç: Yabancı kuralı değerlendiriliyor

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF ile yapacakları toplantıda, yabancı oyuncu kuralının yanı sıra hakemlik sisteminin nasıl geliştirilebileceği konularında da görüşmeler yapacaklarını belirtti. Koç, bazı kulüplerin hala fazla yabancı oyuncu bulundurduğunu ve bunun federasyonla ele alınacağını söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Koç, toplantılarının yapıldığını ve bazı kulüplerin katılamadığını belirterek, "Olağan toplantılarımızdan birini yaptık, 3 kulübümüz katılamadı. Önümüzdeki hafta TFF'ye ziyaretimiz olacak. Konuşmak istediğimiz konuların üzerinden geçtik." dedi.

Koç, MHK yapısı ve hakemlerin nasıl geliştirilebileceğine değinerek, "En önemli gündem maddelerinden biri MHK yapısıydı. MHK yapısı nasıl olmalı, hakemler nasıl geliştirilmeli, atamalar nasıl olmalı? İnanıyoruz ki TFF ile yapacağımız çalışmalar itibarıyla önümüzdeki sene değişik bir yapı içinde olacağız." şeklinde konuştu.

YABANCI SAYISI ARTACAK MI?

Hakem hataları ve Türk futbolunun ilerlemesi konusuna dikkat çeken Koç, "Biliyorsunuz her kulüp kendisine yapılan hatayı gündeme getiriyor. Temel kanaat şu; Türk futbolunun ilerlemesi için hakemlik müessesesinin çok daha iyi olması gerekiyor. Hataların minimize olması gerekiyor. İnsanın olduğu yerde hata olur ama Türkiye'deki hataların kabul edilebilir olduğunu düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç, yabancı oyuncu kuralına ilişkin olarak, "Federasyonumuz 12'yi 14 yaptı. Bazı kulüplerin halen fazla yabancıları var. Futbolcuların bonservissiz kalması zarar oluyor. Bunu federasyonla istişare edeceğiz. Sorun olmayan kulüplerin sorun olanlara destek olması gerektiğini ifade ettik." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN