Sosyal medyada endişe yaratan 'Sanal Devriye Amirliği' mesajı

Sosyal medyada endişe yaratan 'Sanal Devriye Amirliği' mesajı

Son günlerde sosyal medyada elden ele dolaşan bir mesaj endişeye neden oldu. 'Sanal Devriye Amirliği' adıyla bir teşkilat kurulduğu iddia edilen mesajda, sosyal medya paylaşımlarının kontrol edilerek Cumhurbaşkanı ve Türkiye devletine hakarette bulunanların hakkında dava açıldığı belirtiliyor. Ancak mesajda yeni kurulmuş gibi gösterilen 'Sanal Devriye Amirliği'nin 2017 yılından beri faaliyet gösterdiği biliniyor.

Özellikle WhatsApp gruplarında paylaşılarak geniş kitlelere yayılan mesaj, halk arasında tedirginliğe neden oldu.

Mesajda, 'Cumhurbaşkanına ve Türkiye devletine hakaret', 'terör propagandası yapmak' gibi suçlar teşkil eden sosyal medya paylaşımlarının, 'Sanal Devriye Amirliği' tarafından kontrol edildiği ve bu tür paylaşımlarda bulunanların tespit edilerek haklarında '7 yıla kadar hapis cezasıyla' dava açıldığı iddia edildi.

Bahse konu mesaj ise şu şekilde:

2018'DE 6 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

2017 yılından itibaren faaliyet gösterdiği bilinen 'sanal devriye' ekipleri başta FETÖ olmak üzere PKK, YPG, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütlerini izlemeye alırken, dolandırıcılık, devlet büyüklerine hakaret, uyuşturucu ticareti, şantaj ve ruhsatsız silah ticareti, çocuğa cinsel istismar gibi suçların takibini yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN