Çanakkale’de 4 hektar orman zarar gördü: Yangına neden olan 2 kardeşe 4,6 milyon lira ceza

Çanakkale’de 4 hektar orman zarar gördü: Yangına neden olan 2 kardeşe 4,6 milyon lira ceza

Geçen yıl Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde meydana gelen orman yangınında yaklaşık 4 hektar alan zarar gördü. Yangına sebep olan 2 kardeşe toplamda 4 milyon 600 bin lira ceza verildi.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınına neden olan 2 kardeşe, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 milyon 600 bin lira idari para cezası verildi. Yangın, yaklaşık 4 hektar ormanlık alanın zarar görmesine yol açarken, bölgedeki doğal yaşam da olumsuz etkilenmişti.

Umurbey beldesi Orman Deposu mevkisindeki ormanlık alanda geçen yıl 20 Ekim'de çıkan ve 4 uçak, 2 helikopter, 19 arazöz, 10 su tankeri ve 210 personelle müdahale edilen yangına, bahçe temizliği yaparken neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınıp, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.P. ve kardeşi M.P. hakkında, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce suç duyurusunda bulunuldu.

Soruşturma kapsamında, yangında hava araçlarıyla ve karadan söndürme masrafları, yakıt ve işçi masrafları ile alanın yeniden yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması gibi çeşitli kalemlerde 4 milyon 600 bin lira zarar tespit edildi.

Bu zararın 2 kardeşten tahsil edilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, oluşan zararın tahsil edilememesi durumunda şüpheliler hakkında alacak davası açılacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN