Geçen yıl Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde meydana gelen orman yangınında yaklaşık 4 hektar alan zarar gördü. Yangına sebep olan 2 kardeşe toplamda 4 milyon 600 bin lira ceza verildi.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınına neden olan 2 kardeşe, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 milyon 600 bin lira idari para cezası verildi. Yangın, yaklaşık 4 hektar ormanlık alanın zarar görmesine yol açarken, bölgedeki doğal yaşam da olumsuz etkilenmişti.
Umurbey beldesi Orman Deposu mevkisindeki ormanlık alanda geçen yıl 20 Ekim'de çıkan ve 4 uçak, 2 helikopter, 19 arazöz, 10 su tankeri ve 210 personelle müdahale edilen yangına, bahçe temizliği yaparken neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınıp, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.P. ve kardeşi M.P. hakkında, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce suç duyurusunda bulunuldu.
Soruşturma kapsamında, yangında hava araçlarıyla ve karadan söndürme masrafları, yakıt ve işçi masrafları ile alanın yeniden yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması gibi çeşitli kalemlerde 4 milyon 600 bin lira zarar tespit edildi.
Bu zararın 2 kardeşten tahsil edilmesine karar verildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, oluşan zararın tahsil edilememesi durumunda şüpheliler hakkında alacak davası açılacağını bildirdi.