Son dakika! Ülker şaka reklamını hazırlayan ajansla yollarını ayırdı

Son dakika! Ülker şaka reklamını hazırlayan ajansla yollarını ayırdı

Ülker, tartışmalara neden olan 1 Nisan reklam videosunu hazırlayan ajansla çalışmalarını durdurdu. Soruşturma tamamlanana kadar ilgili reklam kampanyasında görev alan üst düzey yöneticiler dahil tüm personeli açığa aldı. Şirketten yapılan açıklamada "Şakalaşmalar üzerine kurgulanan bu çizgi filmlere kamuoyunda hiç düşünülmeyen, asla hedeflenemeyecek anlamlar yüklenmiş hatta filmlere aslında olmayan görsel sesler eklenerek kamuoyu ciddi manada rahatsız edilmiştir" denildi.

Ülker'den 1 Nisan'da sosyal medyada yayınlanan şaka reklamıyla ilgili bir açıklama daha geldi. Tartışılan çizgi filmlerle ilgili soruşturma başlatan şirket alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Ülker'den yapılan açıklamada "Dijital ajansla tüm çalışmalar kesin olarak durdurulmuştur. Ayrıca 'reklam üretim süreçlerinde en ufak kuşku bırakmamak için' soruşturam açılmıştı. Bu soruşturamnın selameti açısından sözkonusu kampanyanın karar süreçlerinde çalışan ilgili üst düzey yöneticiler de dahil olmak tüm görevliler soruşturma sonucuna kadar açığa alınmıştır. Savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi. 

Açıklamada reklamı montajlarayarak markaya zarar verenlere yönelik hukuki işlemlerin başlatıldığı da belirtilerek "Önemli olan birliğimizdir, biz Ülker olarak bu birliğimizi muhafaza etmek için tüm varlığımızla milletimizin yanındayız" denildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN