Son dakika: Avrupa’da ilk adımı Fransa attı! Ülkede OHAL ilan edildi

Son dakika: Avrupa’da ilk adımı Fransa attı! Ülkede OHAL ilan edildi

Son dakika haberi... Koronavirüs (corona virüs) vakalarında rekor artışlar yaşanan Fransa’da Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sağlık alanında yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Fransa'da koronavirüs (Kovid-19) salgınında günlük vaka sayılarının rekor tazelemesi yetkilileri harekete geçirdi. Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sağlık alanında olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

OHAL DURUMUNA YENİDEN DÖNÜLDÜ 

Bugün imzalanan kararname ile ilk olarak 23 Mart’ta geçilen ve 10 Temmuz’da sona eren OHAL durumuna yeniden dönüldü. Vakaların tekrar artması üzerine alınan kararın, Cuma günü itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

Fransa hükümeti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada koronavirüs salgınını bir 'kamu sağlığı felaketi' olarak nitelendirerek, toplum sağlığının tehlike altında olması nedeniyle katı tedbirleri gerekli gördüklerini bildirdi.

YASAĞI MACRON DUYURDU 

OHAL açıklamasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 17 Ekim'den itibaren 4 hafta boyunca Paris ve 8 büyük kentte yerel saatle 21.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 22 BİNE ULAŞTI

Ülkede vaka sayısındaki artış devam ediyor. Son 24 saatte 22 bin 591 kişide daha virüs tespit edildiği açıklandı. Toplam vaka sayısı 779 bin 63’e ulaştı. Ülke genelinde koronavirüsten iyileşenlerin sayısının ise 103 bin 413 olduğu bildirilirken; toplam can kaybının da 33 bin 37 olduğu aktarıldı.

BAŞBAKAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMIŞTI 

Fransa Başbakanı Jean Castex, France Info'nun canlı yayınında kritik açıklamalarda bulunmuştu. 
 
Ülkede salgının seyrinin kötüleşmeye ve hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının artmaya devam ettiğini vurgulayan Castex, salgınla mücadele kapsamında 15 gün içerisinde yeni önlemler alınabileceğini söylemişti. 

VAKALAR 10 EKİM'DE REKOR KIRDI

Fransa'da 10 Ekim'de kayıtlara geçen 26 bin 896 vakayla, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa'da en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.

POZİTİF VAKALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Fransa’da yapılan korona testlerindeki pozitiflik oranının bir ay öncesine göre de iki kattan fazla arttığı bildirilmişti. 

Bir ay önce yapılan testlerin yüzde 4,5’i pozitif çıkarken, yeni testlerde bu oran yüzde 9,8’e yükselmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN