Sınıra duvar için bütçe resti çeken Trump'tan yeni tweet

Sınıra duvar için bütçe resti çeken Trump'tan yeni tweet

ABD Başkanı Donald Trump, Senato'dan geçen geçici bütçe tasarısını Meksika duvarı için finansman içermediği için imzalamayacak. Son 1 saat içinde art arda tweetler atan Trump son cümlesinde adeta çıldırdı ve "Mitch, nükleer seçeneği kullan ve işi yap! Ülkemiz sana güveniyor!" diye yazdı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Beyaz Saray'da görüştüğü Trump'ın federal hükümetin yerel saatle cuma gece yarısı itibarıyla kısmen kapanmasını önleyecek yasa tasarısını imzalamayacağını ifade etti.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyetçilerin yine ülkesi için iyi şeyler yaptığının altını çizerek, demokratları suçladı. Demokratların oy vermemesi halinde hükümetin kapanacak olmasına vurgu yapan Trump, bunun müsebbibi olarak ise demokratları gösterdi.

18-12/21/screenshot_4.jpg

İsrail'in Filistin'e çektiği duvara gönderme yapan Trump, İsrail'de duvar yapımının yüzde 99 oranda başarılı olduğunu savundu. Amerika'nın güneyine (Meksika sınırına) yapılması planlanan duvar için ülkede büyük tartışmalar yaşanmıştı. 

Demokratlara yeniden çağrıda bulunan Trump, geri adım atmayacağının sinyallerini vererek, "Bugün demokratların da oy vermesi lazım. Aksi takdirde çok uzun ve zor bir süreç bizi bekliyor olarak" dedi.

18-12/21/screenshot_5.jpg

SON TWEETİNDE ADETA ÇILDIRDI!

Donald Trump son bir saat içerisinde art arda tweetler atarak, Meksika sınırına duvarı kapsayan bütçenin onaylanması için destek istedi. Son attığı tweette ise adeta çıldırın Trump, "Mitch, nükleer seçeneği kullan ve işi yap! Ülkemiz sana güveniyor!" diye yazdı.

18-12/21/screenshot_6.jpg



Ryan, Beyaz Saray çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, Senato'dan geçen tasarıyı sınır güvenliğine ilişkin meşru endişeleri nedeniyle imzalamayacağını bize bildirdi. Şimdi Temsilciler Meclisi'ne gidip üyelerimizle görüşeceğiz. Hükümeti açık tutmak istiyoruz ancak sınırlarımızı koruyacak bir anlaşma da istiyoruz" ifadesini kullandı.

ABD Senatosu'ndan dün gece geçen geçici bütçe harcama yetkisini 24 saat içerisinde kaybedecek bazı federal kurumlara 8 Şubat 2019'a kadar hükümete ödenek sağlanmasını öngörüyordu.

Ryan'ın açıklamasının ardından Beyaz Saray'da yapılan bir imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "Hükümeti finanse eden her bütçe sınır güvenliğini içermeli. Bu, siyasi nedenlerle değil, ülkemiz için gerekli." görüşünü dile getirdi.

Kongre, yerel saatle yarın gece yarısına kadar yeni bir tasarıyı geçiremez ya da Trump geri adım atmazsa federal hükümet bir kez daha kısmi ve geçici olarak kapanacak.

Öte yanan, ABD Savunma, Sağlık, Çalışma ve Eğitim Bakanlıkları, 1 Ekim'de başlayan yeni mali yıl boyunca finansman sağlayacak 854 milyar dolarlık bütçe eylül ayında yasalaştığı için kapanmadan etkilenmeyecek.

NE ANLAMA GELİYOR

Amerikan kanunlarına göre, Kongre 1 Ekim'de başlayıp, 30 Eylül'de sona eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylamazsa geçici bütçelerle aranın kapatılması gerekiyor.

Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN