Siirt'te FETÖ/PDY operasonu: 3 gözaltı

Siirt'te FETÖ/PDY operasonu: 3 gözaltı

Siirt merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Siirt merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgütün il ve bölge yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında sözde örgütün il sorumlusu, eski il sorumluları ve bölge sorumluların bulunduğu 10 kişi hakkında "terör örgütüne üye olma, terör örgütü yöneticiliği, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek için faaliyette bulunmak ve örgüte finans sağlama" suçlarından sabah saat 06.00 sırlarında eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Bazı zanlıların evleri Terör örgütü PKK'nın eylem gerçekleştirme riski olan bölgelerde olduğu gerekçesiyle özel harekat polislerin eşliğinde operasyon gerçekleştirildi.

Siirt'te gerçekleştirilen adreslerde 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalar sürüyor.

Adreslerde arama çalışmaları devam ediyor.

SİİRT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN