Zihinsel engelli çocuğa istismar: Mahalle bekçisine tutuklama kararı

Zihinsel engelli çocuğa istismar: Mahalle bekçisine tutuklama kararı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 2022 yılında yüzde 25 zihinsel engelli C.İ'ye cinsel istismarda bulunup başkalarıyla ilişkiye zorlayan mahalle bekçisi Mehmet Can D. tutuklandı. C.İ. koruma altına alındı.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yüzde 25 zihinsel engelli 17 yaşındaki C.İ.’ye iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan mahalle bekçisi Mehmet Can D. (36), mahkemede tutuklandı. Davada C.İ.’nin beyanları, tanık ifadeleri ve diğer sanıkların savunmalarıyla ilerleyen süreçte, bekçinin kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verildi.

İSTİSMAR İDDİALARI 2022'DE ORTAYA ÇIKTI

İlçede yaşayan yüzde 25 zihinsel engelli C.İ., 2022 yılında, 15 yaşındayken annesi H.İ.’ye mahalle bekçisi Mehmet Can D. ve diğer iki bekçi tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. C.İ., sadece bekçiler tarafından istismar edilmekle kalmadığını, aynı zamanda Mehmet Can D.’nin kendisini para karşılığında başka kişilere cinsel ilişki için zorladığını da ifade etti. Annesinin desteğiyle emniyete başvuran aile, durumu Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi ve ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

C.İ. KORUMA ALTINA ALINDI

Yaşanan travmatik olayların ardından C.İ., devlet koruması altına alınarak bir yurda yerleştirildi. Aile, çocuğun güvenliği ve rehabilitasyonu için adımlar atıldığını belirtti. Bu süreçte, C.İ. için psikolojik destek sağlanarak adalet mücadelesi başlatıldı.

BEKÇİLER HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında, mahalle bekçisi Mehmet Can D. ile iki bekçi hakkında Temmuz 2024’te iddianame hazırlandı. İddianamede, C.İ.’nin maruz kaldığı cinsel istismar suçları detaylandırıldı. İddianame, Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Sanıklar ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, 7 bekçi tanık olarak dinlendi. Tanıklardan bazıları, sanık Mehmet Can D.’nin C.İ.’ye yönelik istismar iddialarını mahallede duyduklarını ifade etti. Tanık ifadeleri, C.İ.’nin iddialarını destekler nitelikte olurken, bir tanık ise olayla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını belirtti.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERDİ

Mahkeme heyeti, tanık ifadeleri ve dosyada bulunan diğer delilleri değerlendirerek bekçi Mehmet Can D.’nin kaçma ihtimalini göz önünde bulundurdu ve tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı, delillerin ciddiyeti ve sanığın suçu işlediğine dair kuvvetli şüphelerin varlığını gerekçe gösterdi. Mahkemenin karar duruşması Aralık 2024’te yapılacak.

AVUKAT ŞAHİN: "ADALETİN YERİNİ BULMASINI BEKLİYORUZ"

Davayı takip eden avukatlardan Merve Şahin, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, "Dosyadaki delillerin kuvvetli olması nedeniyle tutuklama bekliyorduk. Mahkeme, kaçma ihtimaline karşı sanığın tutuklanmasına karar verdi. Aralık ayında yapılacak karar duruşmasında adaletin yerini bulmasını bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN