YKS saatinde okulun elektrikleri kesildi: Seyyar jeneratöre veliler tepki gösterdi

Mersin'de bir okulda YKS esnasında bilinmeyen bir nedenle elektrik kesildi. Ekipler, yetkililerin talebiyle okula seyyar jeneratör getirdi. Kapıda çocuklarını bekleyen veliler, jeneratörden çıkacak sesin sınavdaki öğrencilerin konsantrasyonunu bozacağı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) gerçekleştirildi. Yurt genelinde milyonlarca öğrenci emeklerinin karşılığını alabilmek için sınavda ter döktü. Sınava girmeden önce giriş belgesini veya kimliğini unutan öğrencilerin imdadına polis ve zabıta ekipleri yetişirken her yıl olduğu gibi bu sene de saniyelerle sınava giremeyen öğrenciler oldu.

Bir diğer sorun ise Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşandı. Ferahim Şalvuz Mahallesi'nde TOBB Teknik Anadolu Lisesi'nde YKS sırasında bilinmeyen bir nedenle elektrikler kesildi.

9437244.jpg

Yetkililerin haber vermesi üzerine ekipler, okula seyyar jeneratör getirdi.

9437241.jpg

Çocuklarını kapıda bekleyen veliler, jeneratörün çıkaracağı sesten dolayı sınavdaki çocukların konsantrasyonunu bozacağı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

9437242.jpg

Ekipler, jeneratörü devreye almadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN