Vali'den trajikomik sınır güvenliği açıklaması: Müdürü dövenler yurtdışına kaçtı bir daha gelemezler

Çorum'daki okul müdürüne saldıran yabancı uyruklu iki kişinin durumu sorulduğunda, İl Emniyet Müdürü “Kaçak yollardan yurtdışına çıktılar” derken, Vali Dağlı’dan ilginç bir yanıt geldi: “Onlar yurtdışına çıktı, bir daha dönmeleri mümkün değil” sözleriyle güvenlik ve sınır kontrolü konusundaki yaklaşımını trajikomik bir dille ifade etti.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda geçen yılın güvenlik raporunu ele alırken, dikkat çekici bir açıklamaya imza attı. Toplantıda, okul müdürüne saldırdığı belirtilen yabancı uyruklu kişilerin durumuyla ilgili gelen bir soru üzerine Vali Dağlı, saldırganların yurtdışına kaçtığını ve bir daha geri dönmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

OKUL MÜDÜRÜNE YÖNELİK ZİNCİRLİ SALDIRI, VALİYE SORULDU

Çorum’da yaşanan trajikomik bir gelişme, hem güvenlik hem de sınır kontrolü konularında dikkatleri üzerine çekti. Anka muhabirinin, “Okulun birisinde yabancı uyruklu vatandaşların bir okul müdürüne saldırdığı ve saldırganların kayıp olduğu” yönündeki sorusuna İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, “Şahıslar kaçak yollardan yurtdışına çıktılar” şeklinde yanıt verdi. Bu açıklama, olaya dair çözüm sürecinin ne kadar belirsiz olduğunu ortaya koyarken, Vali Dağlı’nın verdiği yanıt ise oldukça ilginçti.

Vali Dağlı, “Onlar yurtdışına çıktı, bir daha da girmeleri mümkün değil” diyerek, güvenlik açıkları ve sınır kontrolleri konusundaki yaklaşımını trajikomik bir dille ifade etti. Bu açıklama, hem yerel hem de ulusal basında geniş yankı uyandırdı ve olaya dair şaşkınlık yarattı.

corum-valisi-zulkif-dagli-asayis-degerlendirme-17711352-722-m.jpg

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde bulunan Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda, Irak uyruklu iki kişi tarafından gerçekleşen şiddet olayı, büyük bir infiale yol açmıştı. İddiaya göre, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, fenalaşan bir öğrenci olan S.D.S.'yi hastaneye yetiştirmek üzere ambulans çağırmıştı. Öğrencinin iki yakını, durumu öğrendikten sonra önce hastaneye, ardından da okula gelmişti.

Bu kişiler, okul müdürü ve görevlisine, "Neden bize haber vermediniz?" şeklinde tepkilerini zincirlerle gösterdi. Şiddetli saldırıda, Atılgan ve Öztürk vücutlarına zincir darbeleri alarak yaralanmıştı. Olayın ardından sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki yaralı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Polis, saldırganların yakalanması için kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.

Öğrencinin 2 yakını ise durumu haber alır almaz önce hastaneye, daha sonra da okula gelmişti. 2 kişi, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e 'Neden bize haber vermediniz' diyerek ellerinde bulunan zincirlerle saldırmıştı. Sesleri duyan diğer öğretmenlerin geldiğini gören şüpheliler okuldan kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Vücutlarına aldıkları darbelerle yaralanan Atılgan ve Öztürk, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

corum-valisi-zulkif-dagli-asayis-degerlendirme-17711352-2757-amp.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN