Türkiye ilk kez Ankara Belediyesi yaptı! Çocuk okutan ailelere müjde: Giysi ve kırtasiye destekleri hesaplara yattı

Türkiye ilk kez Ankara Belediyesi yaptı! Çocuk okutan ailelere müjde: Giysi ve kırtasiye destekleri hesaplara yattı

Ankara Belediyesi çocuk okutan ailelere müjdeli haberi verdi! Türkiye’de ilk kez Ankara’da uygulanıyor! Kırtasiye ve giysi masrafları onların gözünü korkutmayacak! Giysi ve kırtasiye destekleri hesaplara yattı...

Ankara’da çocuk okutan ailelere belediyeden destek geldi. Türkiye’de ilk kez Ankara Belediyesi uygulayacak. Destek ödemeleri dün itibarıyla hesaplara yattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim yılı öncesinde çocuk sahibi ailelere büyük bir destek sundu. Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı bu destek paketi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik kırtasiye ve giysi yardımlarını kapsıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Önder Yanmaz ödemelerin Başkent kartlarına yattığını belirterek şöyle konuştu: “İlkokul ve ortaokul çocuklarımıza 1000 TL ve 750 TL kırtasiye desteğini dün itibarıyla Başkent kartlarına yatırdık. Türkiye’de ilk defa kıyafet desteğinden de faydalandırıyoruz. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimize yönelik kıyafet desteği ücretlerini de dün itibarıyla yatırdık.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi amblem değişikliğini halka soracak – Gözlem Gazetesi

10 MİLYONLUK GİYSİ YARDIMI YAPILDI

Belediye, Türkiye'de bir ilk olan bu giysi desteği ile toplamda 10.166 öğrencisine 10.166.000 TL giysi yardımı sağladı. Ayrıca, 119.428 öğrenciye toplamda 108.412.750 TL kırtasiye desteği verilerek, öğrencilerin eğitim hayatına destek olundu. Mansur Yavaş, bu desteklerle toplamda 118.578.750 TL'lik bir yardım sağlandığını vurguladı ve "Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz," ifadelerini kullandı.

Başkent Kartlarına yatırılan bu yardımlar kapsamında, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine Türkiye'de ilk kez sunulan giysi desteği de yer alıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 2024-2025 eğitim yılına özel destek paketimizi hayata geçirdik. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen giysi desteği kapsamında, 10.166 öğrencimize 10.166.000 TL giysi desteği ve 119.428 öğrencimize 108.412.750 TL kırtasiye desteği olmak üzere toplamda 118.578.750 TL destek sağladık, çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz!” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN