Türk lokumu dünya sahnesinde: 114,7 metreyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Afyonkarahisar'da 100'e yakın usta "dünyanın en uzun lokumunu" yapmak için kolları sıvadı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla 114,7 metre uzunluğundaki Türk lokumu Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen rekor denemesiyle, 114,7 metre uzunluğundaki Türk lokumu Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi. Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ve yerel lokum üreticilerinin destekleriyle gerçekleştirilen bu büyük etkinlik, Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'ne damgasını vurdu.

10122462.jpg

100'E YAKIN USTA 1 SAAT UĞRAŞTI

Rekor denemesine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal ve birçok protokol üyesi katıldı.

10122464.jpg

Bakan Göktaş’ın geri sayımı başlatmasıyla 100’e yakın usta lokum yapımına başladı. Yaklaşık 1 saat süren bu dev organizasyonda, Guinness hakemleri de süreci yakından izledi.

10122463.jpg

TÜRK LOKUMU GUİNNESS'TE

Yapımı tamamlanan lokum, 114,7 metre olarak ölçüldü ve Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeye hak kazandı.

10122465.jpg

Guinness Records Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı Gemici tarafından rekor belgesi Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’a takdim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN