Tunca Nehri kenarındaki yolda çökme

Tunca Nehri kenarındaki yolda çökme

Edirne'de Tunca Nehri'nin su seviyesinin düşmesi sonucu nehir kenarındaki yolda çökme meydana geldi.

Edirne'de Tunca Nehri, su seviyesindeki ciddi düşüş nedeniyle çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Özellikle yaz aylarında tarımsal su kullanımının artmasıyla birlikte nehirdeki su seviyesi kritik noktalara düştü. Son ölçümlere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Suakacağı İstasyonu'nda Tunca Nehri’nin debisi saniyede 5 metreküp olarak ölçüldü ve bazı bölgelerde akış tamamen durdu.

Tunca Nehri kenarındaki yolda çökme oluştu

SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Su seviyesinin düşmesiyle birlikte, nehrin yüzeyi neredeyse tamamen yosun ve su mercimekleriyle kaplandı. Tunca Köprüsü ile Kanuni Köprüsü çevresinde bu doğal örtü daha belirgin hale geldi, su yüzeyinde yeşil bir tabaka oluşturdu. Bu durum, nehrin ekosisteminde olumsuz etkiler yaratarak su kalitesini düşürdü.

YOLDA ÇÖKME VE TRAFİK DÜZENLEMELERİ

Su seviyesindeki düşüş, Tunca Nehri’nin kenarındaki yolda da ciddi sorunlara yol açtı. Nehir kenarındaki yol, suyun erozyon etkisiyle çöktü. Olayın ardından polis ekipleri, güvenlik nedeniyle yola uyarı tabelaları yerleştirerek trafiğe kapattı. Çökme nedeniyle vatandaşların ve araçların güvenliği için alternatif yolların kullanılması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN