Şiddetli deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Yine deprem olma ihtimali var

Şiddetli deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Yine deprem olma ihtimali var

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremin ardından artçılar hala devam ediyor. Ancak bugün yarım saat aralıklarla yaşanan sarsıntılar bölgede yaşayanları endişelendirdi. Şiddetli depremin ardından Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Yine deprem olma ihtimali var...

Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta yarım saat aralıklarla meydana gelen sarsıntılar bölge haklında endişeye neden oldu. "Yeni bir büyük deprem yaşanır mı?" soruları gündeme geldi. Konu ile ilgili Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 7 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı, Adana, Gaziantep, Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi. Bu depremden önce saat 09.02'de aynı bölgede 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha olmuştu.

Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür? - Aydın Haber, Son Dakika Aydın Haberleri| Aydinpost.com

DAHA BÜYÜK BİR DEPREM YAŞANIR MI?

Depremin ardından CNN Türk canlı yayınına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 5.0 büyüklüğündeki depremin büyük bir depremle ilişkilendirilmediğini belirtti. Ersoy, "Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğü üzerinde bir deprem beklemiyorum ama bu kesin değil. Büyük deprem olduğu zaman artçılar olur ama belli bir süre büyük deprem olmaz. Büyük bir depremi normal şartlarda beklemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz de NTV’ye yaptığı açıklamada, bu tür depremlerin olağan olduğunu ve 6 Şubat’tan bu yana bölgede yaşanan sismik hareketliliğin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “6 Şubat depremi Pazarcık'ta başladı. Bu depremin artçı olduğunu düşünüyorum. Hasarlı binalara zarar verebilecek deprem. Bu deprem 30 tane 4 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin enerjisine sahip. Hasarlı binalara girilmemeli. 1-2 yıl bu artçı depremler devam edecek diye uyarmıştık. 5 büyüklüğündeki bu depremin merkezi Pazarcık olduğu için artçı olduğunu düşünüyorum.

6 Şubat depreminin olduğunu sayarsak ciddi bir deprem bu bölgede meydana gelmez ama 5 büyüklüğünde depremler gerçekleşebilir. Bu depremler bir süre yaşanacak. Bölgede değil ama komşu alanlarda (Elbistan'ın batı civarında) bu depremler yine olabilir. Deprem olan yerlerin komşu alanları Adana'ya kadar olan faylarda depremler olabilir. Yine Malatya civarında 5'i geçen depremler zaten oluyor. Bir de Hatay'ın güneyinde Suriye'de kalan depremlere dikkat etmek gerekir çünkü her zaman büyük bir deprem oluşma durumu var. Normal şartlar altında 5'in üzerinde deprem beklemiyorum ama yüzde yüz garanti verilebilecek bir durum değil. Büyük bir deprem olduğu zaman bir süre artçılar yaşanır ama uzun bir süre büyük deprem olmaz. 5'ten sonra burada küçük depremlerin yaşanma durumu var ama büyük bir deprem beklemiyorum."

İSTANBUL DEPREMİ İLE BAĞLANTISI VAR MI?

Bu sabah yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremin İstanbul depremini tetikeyebilme olasılığı hakkında Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, "Beklenen İstanbul depremiyle alakası olamaz. Ama çok çok dikkatli olmalıyız. Oranın fayı farklı. Bugün olmazsa gelecekte Marmara'da bir deprem meydana gelecek" şeklinde açıklama yaparak İstanbul depremi konusunda halkı uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN