Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse İlk Türk Demiri üretiminin 85. yılını kutladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse İlk Türk Demiri üretiminin 85. yılını kutladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından 3 Nisan 1937'de temelleri atılan Karabük Demir Çelik Fabrikalarında 10 Eylül 1939 tarihinde gerçekleştirilen ilk Türk Demiri üretiminin üzerinden 85 yıl geçti. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse İlk Türk Demiri üretiminin 85. yılına özel bir mesaj yayımladı.

Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi;

"10 Eylül 1939, Türkiye Cumhuriyeti'nin sanayileşme yolundaki en önemli kilometre taşlarından biridir. 87 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda ve İsmet İnönü'nün önderliğinde temelleri atılan Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nda üretilen ilk Türk demiri, ülkemizin sanayi tarihinde bir dönüm noktası olmuş, Türk mühendisliğinin ve iş gücünün başarısını simgelemiştir.

Bu anlamlı günün 85. yıl dönümünde, Safranbolu Belediye Başkanı olarak, hem Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın hem de tüm Karabük ve Safranbolu halkının bu büyük başarıyı anma ve kutlama hakkını teslim etmek istiyorum. Kuruluş aşamasında karşılaşılan zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelinmesi, ülkemizin bağımsızlık ve kalkınma hedeflerine olan bağlılığının bir yansımasıdır.

Karabük’te üretilmeye başlanan ilk Türk demiri, Türkiye'nin sanayi devriminin simgesine dönüşmüş, birçok sektörde ilerlemenin ve yeniliğin kapılarını aralamıştır.

Bu özel gün vesilesiyle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, bu projede emeği geçen tüm insanları rahmet ve minnetle anıyorum.

Hep birlikte, ülkemizin sanayi ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN