Osmaniye'de yer fıstığı üreticisi isyan etti: Keşke ekmeseydik, tarlada kalsa daha iyiydi

Osmaniye'de yer fıstığı üreticileri, bu yıl ürünlerini değerinde satamadıkları için ekonomik sorunlarla karşı karşıya. Üretici Zeki Demir, "Keşke tarlada kalsa, ekmeseydik. Şu an dönüm başı 3 bin lira zararımız var" diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi. Çiftçiler, düşük fiyatlar nedeniyle traktörlerini ve malzemelerini satmaya başladıklarını öne sürdü.

Osmaniye'de yer fıstığı üreticileri bu yıl fıstığı değerinde satamadıklarından yakındı. Çiftçi Zeki Demir, "Keşke tarlada kalsa, ekmeseydik bundan daha iyiydi. Traktörleri de satmaya başladı çiftçiler şu an. Çiftçiler traktörlerini malzemelerini satıyorlar" dedi.

İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serhat Kılıç, çiftçilerin perişan halde olduğunu belirterek, "Geçen yıl fıstık fiyatları 55-60 lira iken, bu yıl 20-25 lira arasında satılıyor. Girdi maliyetleri yüzde 100'e varan bir artış gösterirken, çiftçimiz bu fiyata bile ürününü satamıyor," dedi. Kılıç, hükümeti çiftçiye darbe vurmakla suçlayarak, "Osmaniye'nin bel kemiği olan fıstık üretimi, Türkiye'nin büyük bölümünü karşılıyor. Ancak şu an çiftçimiz ciddi sıkıntılar içinde" dedi.

Çiftçi Zeki Demir, "Traktörleri hep satacağız, çiftçiliği de bırakacağız. Elimizden tutan yok, nereye gittiysek kapılar kapalı" şeklinde konuşarak çiftçilerin çaresizlik içinde olduğunu vurguladı. Demir, "Araziler de satılmaya başlandı, milletin psikolojisi bozuk. Bizim çiftçi şu an bitmek üzere" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN