'Muhtarlık' kavgasında silahlar konuştu: 1'i polis çok sayıda yaralı var

'Muhtarlık' kavgasında silahlar konuştu: 1'i polis çok sayıda yaralı var

Siirt'te akraba iki grup arasında muhtar adaylığı ile ilgili başlayan tartışma taşlı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Ortalığın adeta savaş alanına döndüğü kavgada 1'i polis memuru olmak üzere 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesinde akraba iki grup arasında Karakaya köyünde gerçekleştirilerek muhtarlık seçimiyle ilgili tartışma başladı. Kısa süre içerisinde kavgaya dönüşen tartışmada taşlar, sopalar, tabancalar ve uzun namlulu silahlar konuştu.

8954273.jpg

1'İ POLİS 8 KİŞİ YARALANDI

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ortalığın adeta savaş alanına dönüğü kavgayı ayırmaya çalışan 1 polis ile 7 kişi yaralandı.

8954272.jpg

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

8954353.jpg

Polis ekipleri kavgaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldı.

8954326.jpg

'OLAYI LANETLİYORUM'

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, beraberinde Kaymakam Emin Bağlı, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün ile olay yerine giderek, bilgi aldı.

8954324.jpg

Vali Kızılkaya, daha önce aralarında muhtarlık seçimlerinden dolayı husumet bulunan vatandaşların Veyselkarani Caddesinde karşılaşmaları üzerine kavga ettiğini belirtti.

vali-kizilkaya.jpg
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya

Kızılkaya, "Burada emniyet, jandarma, bütün güvenlik güçleri gerekli tedbirleri almış durumda. Adli soruşturma hızlı bir şekilde başlatılarak, konu takip edilmektedir. Bu olay bizi üzmüştür. İlimizde, ilçemizde, beldemizde, sevgi, kardeşlik ve barış içerisinde devam eden seçim ortamına bu taşkın davranış gölge düşürmüştür. Tüm vatandaşlarımızı bu şekilde huzura gölge düşürecek davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Bu olayı lanetliyorum ve belde halkımıza geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN