Kartal Belediyesi’nden ilkokul öğrencilerine ‘Sıfır Atık’ eğitimi

Kartal Belediyesi’nden ilkokul öğrencilerine ‘Sıfır Atık’ eğitimi

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan İhsan Bayrakçı İlkokulu öğrencilerine “Atığı Azalt, Doğayı Kazan” isimli sıfır atık eğitimi verildi.

Çevreci çalışmaları, kampanyaları ve geri dönüşüm projeleri ile “Yeşil Belediye İlkelerine” en uygun belediye karnesine sahip Kartal Belediyesi, Kartallıların çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak için eğitim seminerlerine devam ediyor. Kartal Belediyesi, söz konusu eğitim seminerleri kapsamında son olarak Koroplast, CSR plastic, KMK Paper, Çevko ve Marmara Üniversitesi Mühendislik ve Sürdürülebilirlik Kulübü iş birliği ile İhsan Bayrakçı İlkokulu öğrencilerine atıkların geri kazandırılmasına yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi.

İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ (İstanbul Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlendirme Sanayi ve Ticaret A.Ş) tarafından okulun girişinde hazırlanan deniz atıkları sergisi, çocukların ilgisini çekerken, çocuklar denizden çıkan atıkları heyecanla inceledi. Ardından, sürdürülebilir bir yaşam ve çevre için Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri İhsan Bayrakçı İlkokulu’nun minik öğrencileri için ‘Sıfır Atık’ın önemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ile Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Kemal Özdemir de öğrencilere eşlik ederek sunumu onlarla birlikte takip etti.

Eğlenceli etkinliklerle çocuklar, geri dönüşüm ile ilgili kıymetli bilgiler edindi

Eğitimde çocukların kendilerine gösterilen atıkların ne tür atıklar olduğunu tahmin ettikleri bir yarışma gerçekleştirildi. Çocuklar sahneye teker teker çıkarak kendilerine verilen atıkları ait oldukları geri dönüşüm kutularına attı. Öğrenirken aynı zamanda eğlenen çocuklara etkinlik sonunda geri dönüşümün dünyaya etkilerini ve önemini anlatan broşürler dağıtıldı.

Yeşilden maviye bu yaşam bizim

Etkinlik sonunda çocuklara konuşama yapan Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars “Bugün bizlere ev sahipliği yapan okul yönetimine, öğretmenlerimize ve bizlere eşlik eden Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğrencilerine Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına teşekkür ediyorum. Dünyamızı daha güzel bir yer haline getirmek için siz çocuklarımızın bugün öğrendiklerini çevrelerine öğretmeleri ve hayatları boyunca uygulamaları çok önemlidir. Atıklarımızı doğayı koruyacak şekilde geri dönüştürmeli ve yanlış yöntemlerle atıklarımızı atmamaya özen göstermeliyiz. Hep birlikte diyoruz ki ‘Yeşilden Maviye Bu Yaşam Bizim’” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN