Kahramanmaraş beşik gibi sallandı! 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha: Bakan Yerlikaya acil açıklama yaptı

Kahramanmaraş beşik gibi sallandı! 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha: Bakan Yerlikaya acil açıklama yaptı

6 Şubat depreminden sonra artçıların devam ettiği Kahramanmaraş’ta endişeler devam ediyor. Bugün bir kez daha beşik gibi sallandı! 5.0 büyüklüğündeki deprem herkesi korkuturken, İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklama yaptı...

Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde, bölge halkını korkutan bir deprem meydana geldi. Yarım saat aralıklarla yaşanan sarsıntılar bölge halkında paniğe neden oldu. Ardından konu ile ilgili AFAD ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, 6 Şubat'taki büyük depremin ardından bugün yeniden sallandı. AFAD verilerine göre, 6 Eylül sabah saat 09.02’de Pazarcık merkezli 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından saat 09.31'de, 5.0 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi. Deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Gaziantep ve çevre illerde de hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Deprem sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5️.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

AFAD: SAHA TARAMALARI SÜRÜYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Pazarcık merkezli depremlerle ilgili olumsuz bir durumun bulunmadığı, saha tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. AFAD, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN