Deprem uzmanından 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin 'bölge rahatlamadı' uyarısı: Beklenen artçı deprem yaşanmadı

Deprem uzmanından 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin 'bölge rahatlamadı' uyarısı: Beklenen artçı deprem yaşanmadı

Kahramanmaraş’ta bugün saat 09.31’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, beklenen artçı sarsıntı olarak değerlendirilmedi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, ana depremlerin ardından gerçekleşmesi beklenen artçıların genellikle 6 büyüklüğünde olduğunu vurguladı. Melih Baki, bölgenin uzun vadeli rahatlaması için 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir artçı depreme ihtiyaç olduğunu ve tektonik hareketliliğin devam edeceğini ifade etti.

Kahramanmaraş'ta bugün saat 09.31'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, beklenen artçı sarsıntı olarak değerlendirilmedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, “Yaşanan bu sarsıntı, artçı deprem olarak kabul ediliyor. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki ana depremlerin ardından gerçekleşmesi beklenen artçı depremler, genellikle 6 büyüklüğündedir. Ancak bu bölgedeki tektonik hareketlilik devam ediyor” dedi.

AFAD’ın internet sitesine göre, saat 09.31’de merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem, çevre iller Gaziantep, Adana ve Osmaniye’de de hissedildi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki

Melih Baki, “Bölgenin uzun vadeli rahatlaması için 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir artçı depreme ihtiyaç var. Ancak bu blok tamamen yerleşene kadar artçılar devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Deprem uzmanı, vatandaşların her duruma karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.

Uzman isim Kahramanmaraş'taki o bölgenin rahatlamadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Beklediğimiz artçı deprem meydana gelmedi. 7,7 ve 7,6’lık depremlerin artçısı 6 büyüklüğünde bir depremdir. 6 ile 6,6 arasında büyüklüğünde bir deprem meydana gelirse o bölge uzun bir süre rahatlayacaktır”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN