İzmir'deki yangının boyutu giderek büyüyor! Yerleşim yerlerine kadar ulaştı: O anlar kamerada

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangının boyutu saatler geçtikçe artıyor! Yerleşim yerlerine kadar ulaştı! Bir vatandaş o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti...

TUNACAN ATALAY

İzmir'de yangının çıkış noktası olan Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına ilk müdahaleyi dün akşam saat 21.15’te gerçekleştirdi. Gece boyunca sürdürülen çalışmalar kapsamında 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı.

HAVA ARAÇLARI DEVREDE: ALEVLERLE MÜCADELE ZORLAŞIYOR

Gün doğumuyla birlikte, yangına havadan müdahale de başladı. Ekipler, 2 uçak, 5 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozerle karadan yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Yetkililer, yangının büyümesini önlemek ve yerleşim yerlerini korumak adına yoğun bir mücadele veriyor.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen yangın, saatler ilerledikçe şiddetini artırıyor. Alevler, kontrol altına alınamadan yerleşim bölgelerine kadar ilerledi. Yangının büyüyen boyutu, çevrede büyük endişeye yol açarken, bir vatandaş cep telefonuyla yangının yerleşim alanlarına ulaştığı anları kayda aldı.

Yangının yerleşim yerlerine sıçradığı anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde alevlerin evlere yaklaştığı ve dumanların gökyüzünü kapladığı anlar net bir şekilde görülebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN